Υποχρεωτικότητα Εμβολιασμός HΠΑ: Οι Oμοσπονδίες θα επιβάλλουν τις εντολές εμβολίων κατά της COVID από τις 4 Ιανουαρίου

Υποχρεωτικότητα Εμβολιασμός: Η κυβέρνηση Μπάιντεν αποκάλυψε την Πέμπτη τον κανόνα της να απαιτεί από τους περισσότερους από τους μεγαλύτερους εργοδότες της χώρας να επιβάλλουν στους εργαζόμενους να εμβολιάζονται πλήρως κατά της COVID-19, αλλά έθεσε προθεσμία στις 4 Ιανουαρίου, αποφεύγοντας την πολυάσχολη περίοδο των διακοπών. Ο Λευκός Οίκος μετέφερε επίσης τα χρονοδιαγράμματα για προηγούμενες εντολές που ίσχυαν για ομοσπονδιακούς εργαζόμενους και εργολάβους στις 4 Ιανουαρίου. Και η ίδια προθεσμία ισχύει για έναν νέο ξεχωριστό κανόνα για τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας.

Οι νέοι κανόνες έχουν σκοπό να προλάβουν «οποιονδήποτε ασυνεπή κρατικό ή τοπικό νόμο», συμπεριλαμβανομένων των απαγορεύσεων και των περιορισμών στην εξουσία των εργοδοτών να απαιτούν εμβολιασμό, μάσκες ή τεστ, ανέφερε ο Λευκός Οίκος σε δήλωση.

Ο κανόνας για τους εργοδότες από τη Διοίκηση Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία θα ισχύει για οργανισμούς με 100 ή περισσότερους υπαλλήλους.

Αυτοί οι εργοδότες θα πρέπει να βεβαιωθούν ότι κάθε εργαζόμενος είναι πλήρως εμβολιασμένος ή κάνει τεστ για COVID-19 τουλάχιστον σε εβδομαδιαία βάση. Ο κανόνας του Τομέα Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία OSHA θα απαιτεί επίσης από τους εργοδότες να παρέχουν αμειβόμενο χρόνο στους εργαζόμενους για να εμβολιαστούν και να διασφαλίζουν ότι όλοι οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι φορούν μάσκα προσώπου στον χώρο εργασίας.

Αυτός ο κανόνας θα καλύπτει 84 εκατομμύρια εργαζόμενους. Ο κανόνας του Τομέα Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία OSHA δεν θα ισχύει για χώρους εργασίας που καλύπτονται είτε από τον κανόνα των Κέντρων για Υπηρεσίες Medicare και Medicaid (CMS) είτε από την απαίτηση εμβολιασμού ομοσπονδιακού εργολάβου.

Αν και δεν είναι ακόμη σαφές πόσο καλά θα λειτουργήσουν οι νέες πρωτοβουλίες Μπάιντεν ως εντολές, έχουν χρησιμεύσει για να ενισχύσουν ένα μήνυμα σχετικά με την ανάγκη για εκτεταμένο εμβολιασμό για την καταπολέμηση της COVID-19. «Ο ιός δεν θα εξαφανιστεί από μόνος του, ή επειδή θέλουμε να φύγει: Πρέπει να δράσουμε», δήλωσε ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν σε δήλωση.

«Ο εμβολιασμός είναι ο καλύτερος τρόπος εξόδου από αυτήν την πανδημία». Οι εντολές δεν ήταν η προτιμώμενη οδός για τη διαχείριση της πανδημίας, είπε. «Πάρα πολλοί άνθρωποι παραμένουν ανεμβολίαστοι για να βγούμε οριστικά από αυτή την πανδημία», είπε. «Έτσι θέσπισα απαιτήσεις — και λειτουργούν». Ο Λευκός Οίκος είπε ότι το 70% των ενηλίκων των ΗΠΑ είναι πλέον πλήρως εμβολιασμένο – από λιγότερο από 1% όταν ο Μπάιντεν ανέλαβε τα καθήκοντά του τον Ιανουάριο.

Ο κανόνας του εμβολίου των Κέντρων για τη Φροντίδα Υγείας CMS προορίζεται να καλύψει περισσότερους από 17 εκατομμύρια εργαζομένους και περίπου 76.000 χώρους ιατρικής περίθαλψης, συμπεριλαμβανομένων νοσοκομείων, κέντρων περιπατητικής χειρουργικής, γηροκομείων, εγκαταστάσεων αιμοκάθαρσης, υπηρεσιών υγείας στο σπίτι και εγκαταστάσεων μακροχρόνιας περίθαλψης. Ο κανόνας θα ισχύει για τους υπαλλήλους είτε οι θέσεις τους αφορούν φροντίδα ασθενών είτε όχι.

Σε αντίθεση με την εντολή του Τομέα Ασφάλειας και Υγείας στην ΕργασίαOSHA αυτή για τους εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης δεν θα προσφέρει την επιλογή συχνών δοκιμών για την COVID-19 αντί του εμβολιασμού. Υπάρχει ένας «υψηλότερος πήχης» για τους εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, δεδομένου του ρόλου του στη θεραπεία ασθενών, επομένως η εντολή επιτρέπει μόνο εμβολιασμούς ή περιορισμένες εξαιρέσεις, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος της διοίκησης την Τετάρτη το βράδυ σε επικοινωνία με δημοσιογράφους.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here