Γενικοί Εισαγγελείς: 11 πολιτείες κατέθεσαν μήνυση κατά της εντολής του Μπάιντεν για το επιχειρηματικό εμβόλιο


Γενικοί Εισαγγελείς: Οι γενικοί εισαγγελείς σε 11 πολιτείες κατέθεσαν μήνυση την Παρασκευή κατά της κυβέρνησης του προέδρου Τζο Μπάιντεν, αμφισβητώντας μια νέα απαίτηση εμβολίου για εργαζόμενους σε εταιρείες με περισσότερους από 100 υπαλλήλους. Η μήνυση που κατατέθηκε στο 8ο Εφετείο των ΗΠΑ, με έδρα το Σεντ Λούις, υποστηρίζει ότι η αρμοδιότητα για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό ανήκει στις πολιτείες και όχι στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

«Αυτή η εντολή είναι αντισυνταγματική, παράνομη και παράλογη», ανέφερε η κατάθεση του δικαστηρίου από τον Γενικό Εισαγγελέα του Μιζούρι Έρικ Σμιτ, έναν από τους πολλούς Ρεπουμπλικάνους που διεκδικούν την ανοιχτή έδρα της πολιτείας στη Γερουσία των ΗΠΑ το επόμενο έτος.

Οι νέοι κανονισμοί της Διοίκησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία ορίζουν ότι οι εταιρείες με περισσότερους από 100 υπαλλήλους απαιτούν από τους εργαζόμενούς τους να εμβολιάζονται κατά της COVID-19 ή να υποβάλλονται σε εβδομαδιαία τεστ για τον ιό και να φορούν μάσκες στην εργασία τους. Η απαίτηση είναι να ξεκινήσει στις 4 Ιανουαρίου. Η μη συμμόρφωση μπορεί να οδηγήσει σε κυρώσεις σχεδόν 14.000 $ ανά παράβαση.

Ο Schmitt είπε ότι το Missouri έχει 3.443 ιδιώτες εργοδότες που θα μπορούσαν να καλυφθούν από την απαίτηση εμβολίου, με σχεδόν 1,3 εκατομμύρια εργαζόμενους. Είπε ότι έκανε μήνυση «για να προστατεύσει τις προσωπικές ελευθερίες, να διατηρήσει τις επιχειρήσεις του Μιζούρι και να απωθήσει τους γραφειοκρατικούς τυράννους που θέλουν απλώς εξουσία και έλεγχο».

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ενθαρρύνει τους εκτεταμένους εμβολιασμούς ως τον πιο γρήγορο τρόπο εξόδου από την πανδημία. Μια εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δήλωσε την Πέμπτη ότι η εντολή είχε σκοπό να σταματήσει την εξάπλωση μιας ασθένειας που έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερες από 750.000 ζωές στις ΗΠΑ.

Το Μιζούρι συμμετείχε στην αγωγή από τους Ρεπουμπλικανούς γενικούς εισαγγελείς της Αλάσκας, της Αριζόνα, του Αρκάνσας, της Μοντάνα, της Νεμπράσκα, του Νιού Χάμσαϊρ, της Βόρειας Ντακότα, της Νότιας Ντακότα και του Ουαϊόμινγκ. Το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Αϊόβα Τομ Μίλερ, ενός Δημοκρατικού, συμμετείχε επίσης στη μήνυση, μαζί με αρκετούς ιδιωτικούς, μη κερδοσκοπικούς και θρησκευτικούς εργοδότες.

Η Daily Wire, μια συντηρητική εταιρεία μέσων ενημέρωσης, υπέβαλε προσφυγή στο ομοσπονδιακό δικαστήριο την Πέμπτη.

Το ίδιο έκαναν και εταιρείες στο Μίσιγκαν και το Οχάιο που εκπροσωπούνται από μια συντηρητική δικηγορική εταιρεία, καθώς και δύο κατασκευαστές του Ουισκόνσιν που εκπροσωπούνται από μια συντηρητική δικηγορική εταιρεία.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ