Παιδιά ασθένεια: Γιατροί στο Ηνωμένο Βασίλειο προτείνουν τα παιδιά να διδαχθούν την αντιμετώπιση ήπιων ασθενειών

Τα παιδιά πρέπει να διδάσκονται να είναι ικανά να θεραπεύουν τις ασθένειές τους αντί να πηγαίνουν στο γιατρό. Με αυτό τον τρόπο θα ανεξαρτητοποιηθούν και θα περιοριστούν οι πιέσεις των οικογενειακών γιατρών, ιδιαίτερα όταν ξεκινούν τα σχολεία. Αυτό είναι μία πρόταση από το NHS του Ηνωμένου Βασιλείου. Η πρόταση λέει ότι τα παιδιά πρέπει να διδάσκονται και να καταλαβαίνουν από μόνα τους εάν χρειάζονται πραγματικά να δουν έναν γιατρό όταν τύχει και αρρωστήσουν. Επίσης το NHS υποστηρίζει ότι θα πρέπει να μάθουν να φροντίζουν τον εαυτό τους όταν αρρωστήσουν ή χτυπήσουν. Επιμένουν ότι η πρόταση που κάνουν θα βοηθήσει στην απελευθέρωση του χρόνου των γιατρών για άλλα θέματα, όπως φυσικά η πανδημία.

Μια αίσθηση ανεξαρτητοποίησης που βοηθά το Εθνικό Σύστημα Υγείας

Πολλοί είναι αυτοί οι οικογενειακοί γιατροί που έχουν παραπονεθεί για περιττή γραφειοκρατία και για περιττές επισκέψεις ασθενών. Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι το 70% αυτών των επισκέψεων θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν και στο σπίτι με τη βοήθεια του φαρμακοποιού. Τώρα οι υπεύθυνοι υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν εκδώσει μια σειρά από εννέα συστάσεις που θα μπορούσαν να γίνουν και να περιορίσουν τις περιττές επισκέψεις. Η μια από αυτές τις συστάσεις ονομάζεται «Dr Me». Είναι ένα πρόγραμμα το οποίο προσφέρει στα παιδιά ένα μάθημα μιας ώρας από φοιτητές ιατρικής και είναι σχετικό με τις τεχνικές αυτοεξυπηρέτησης και την «κατάλληλη χρήση των υπηρεσιών NHS» για προβλήματα όπως για παράδειγμα ο έμετος και η διάρροια.

Σύμφωνα με αυτό το πρόγραμμα, δίνονται στους νέους έξι σενάρια που σχετίζονται με την υγεία. Στη συνέχεια τους δίνουν την δυνατότητα να αποφασίσουν οι ίδιοι αν θα μείνουν στο σπίτι ή αν θα πάνε στο γιατρό. Όλα αυτά που προτείνει το NHS θα ήταν καλά αν ζούσαμε σε έναν ιδανικό κόσμο. Με βάση τα ελληνικά δεδομένα κάτι τέτοιο θα ήταν αδύνατο να γίνει πραγματικότητα, εφόσον θα πρέπει να καταργηθούν αρκετά άλλα πράγματα μετά, όπως για παράδειγμα η ασφάλιση που όλοι οι εργαζόμενοι πληρώνουν κάθε μήνα. Το ιδανικό σενάριο θα ήταν το κάθε παιδί να μπορεί από μόνο του να κρίνει αν η ασθένεια ή ο τραυματισμός που αντιμετωπίζει χρήζει επίσκεψης σε γιατρό ή όχι.

Η αλήθεια είναι ότι δεν θα είναι πολύ δύσκολο για τα παιδιά να το καταλάβουν. Αρκεί να τους έχει δοθεί κάποιος μπούσουλας ή να το έχουν διδαχθεί στο σχολείο. Προφανώς αυτή η πρόταση έγινε από τους υπεύθυνους υγείας στο Ηνωμένο Βασίλειο λόγω covid και λόγω του γεγονότος ότι ο αριθμός των γιατρών δεν ήταν αρκετός για να καλύψει και όλους τους άλλους ασθενείς που δεν έπασχαν από covid.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here