Κρίση ηλικίας: Σημάδια που αποδεικνύουν ότι ο σύντροφός σας περνάει κρίση μέσης ηλικίας


Η ζωή μας δεν πρόκειται να είναι πάντα στρωμένη με ροδοπέταλα. Η αντιμετώπιση θεμάτων και σοβαρών προβλημάτων, δεν έχει να κάνει με την ηλικία. Δυστυχώς όμως, όσοι βρίσκονται στη μέση ηλικία αισθάνονται ακόμη πιο απογοητευμένοι και αποθαρρυμένοι επειδή αισθάνονται ότι έχουν χάσει τον σκοπό για τον οποίο ζουν. Αυτή είναι η λεγόμενη κρίση μέσης ηλικίας που φέρνει δυσκολίες και μπορεί να σας κάνει να αμφιβάλλετε για τις δυνατότητές σας. Όταν κάτι τέτοιο συμβεί, τότε ακούσια βρίσκεστε σε ένα αδιέξοδο σταυροδρόμι μεταξύ της νεότητας και της υπάρχουσας ηλικίας σου.

Αυτή η κρίση είναι ικανή να σας κάνει να αμφισβητήσετε τις επιλογές σας και να συμπεριφέρεστε με άβολους και χωρίς νόημα τρόπους. Η κρίση μέσης ηλικίας δεν έρχεται σταδιακά. Συνήθως πυροδοτείται από ένα σημαντικό γεγονός που είναι αρκετά αρνητικό για το άτομο. Μην αρχίσετε να σκέφτεστε τι θα γίνει αν δεν καταλάβετε ότι ο σύντροφός σας έχει κρίση μέσης ηλικίας, γιατί υπάρχουν σημάδια που το αποδεικνύουν.

Συμπτώματα κρίσης μέσης ηλικίας

  • Η ένδειξη κατάθλιψης: Παρατηρήστε στον σύντροφό σας δείχνει σημάδια κατάθλιψης, όπως για παράδειγμα το να κοιτάζει συνεχώς σε ένα χώρο, να μην θέλει να συμμετέχει σε δραστηριότητες, να κλαίει ή ακόμα και ακανόνιστα μοτίβα ύπνου.
  • Ένδειξη θυμού: Αν ο σύντροφός σας περνάει κρίση ηλικίας, μπορεί να ξεσπάσει παρορμητικά σε κρίσεις θυμού. Μπορεί επίσης να προσπαθήσουν να σας κατηγορήσουν για τα λάθη του. Να ξέρετε ότι αυτού του είδους το παιχνίδι ευθυνών έρχεται φυσικά σε όσους περνούν μια κρίση μέσης ηλικίας. Αυτό συμβαίνει γιατί βρίσκονται πάντα στο όριο της κατάστασής τους, με αποτέλεσμα να είναι εξαιρετικά κυκλοθυμικοί και εκνευρισμένοι.
  • Αναθεώρηση αξιών: Ο σύντροφός σας μπορεί να αρχίσει να αμφισβητεί τις μακροχρόνιες πεποιθήσεις και τις αξίες του. Μπορεί να αισθάνονται προδομένοι από αυτό που πίστευαν.
  • Η απομάκρυνση από την σχέση: Ο σύντροφός σας μπορεί να απομακρυνθεί από τη σχέση ή τον γάμο σας και αυτό μπορεί να γίνει πολύ αισθητό. Μερικά από αυτά τα σημάδια είναι ότι ο σύντροφός σας μπορεί να σταματήσει να επικοινωνεί τα συναισθήματά του μαζί σας, να σταματήσει να έρχεται σε επαφή μαζί σας, συναισθηματικά και σωματικά. Υπάρχει πιθανότητα ακόμη και να καταλήξει να σας απατήσει, μόνο και μόνο επειδή δεν είναι σε θέση να επικοινωνήσει αποτελεσματικά μαζί σας.
  • Ψάχνει για αλλαγή: Ο σύντροφός σας μπορεί να ξεκινήσει να ψάχνει για μια αλλαγή στην καθημερινή του ρουτίνα. Μπορεί να σου προτείνει να πάρεις άδεια ακόμα και για ένα αυθόρμητο ταξίδι. Αυτό μπορεί να σας φαίνεται σαν κάτι θετικό αλλά σκεφτείτε ότι ο σύντροφός σας σας το ζητά για να ξεφύγει απλά από το καθημερινό του περιβάλλον.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ