Ασύλληπτη τραγωδία στη Σιέρα Λεόνε: Τουλάχιστον 91 νεκροί από έκρηξη τάνκερ – Κόλαση φωτιάς


Τουλάχιστον 91 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά από έκρηξη τάνκερ πετρελαίου στην πρωτεύουσα της Σιέρα Λεόνε. Δεκάδες ειναι οι τραυματίες.

Τουλάχιστον 91 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες ακόμα τραυματίστηκαν μετά από ισχυρή έκρηξη στην πρωτεύουσα, Φρίταουν. Η έκρηξη συνέβη, όταν ένα τάνκερ πετρελαίου, μήκους περίπου 15 μέτρων συγκρούστηκε με ένα διερχόμενο όχημα σε πολυσύχναστη διασταύρωση της πόλης.


Η δήμαρχος, Ιβόν Άκι Σόγιερ, περιέγραψε ως σοκαριστικά τa βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, ενώ εξήγησε πως το μέγεθος της καταστροφής δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο. Σε ανάρτησή της στο Facebook αναφέρει oτι σύμφωνα με πληροφορίες περισσότεροι από 100 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Εικόνες που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εμφανίζουν καμένα πτώματα να κείτονται στους δρόμους, ενώ φαίνεται να καίγονται καταστήματα και σπίτια σε κοντινή απόσταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες ένα λεωφορείο γεμάτο ανθρώπους κάηκε ολοσχερώς, ενώ κοντινά καταστήματα και πάγκοι της αγοράς τυλίχτηκαν στις φλόγες. Ο Brima Bureh Sesay, ο επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Καταστροφών της Σιέρα Λεόνε, είπε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι δεν είχε δει ποτέ κάτι παρόμοιο.

“Τα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες και τους αγαπημένους των θυμάτων της έκρηξης. Είθε οι ψυχές των νεκρών να αναπαυθούν εν ειρήνη” έγραψε η δήμαρχος.

Η αστυνομία και ο αντιδήμαρχος έσπευσαν στο σημείο της τραγωδίας για να βοηθήσουν τους αξιωματούχους της διαχείρισης καταστροφών.

Η έκρηξη έλαβε χώρα το βράδυ της Παρασκευής, περίπου στις 22.00 τοπική ώρα, στη διασταύρωση έξω από το σούπερ μάρκετ Ghoithram στην περιοχή του Ουέλινγκτον.

Η πόλη-λιμάνι Φρίταουν, όπου ζουν περισσότερο από ένα εκατομμύριο κάτοικοι έχει αντιμετωπίσει αρκετές σοβαρές καταστροφές τα τελευταία χρόνια. Τον Μάρτιο, περισσότεροι από 80 άνθρωποι τραυματίστηκαν μετά από μεγάλη πυρκαγιά σε μια από τις φτωχογειτονιές της πόλης που εκτόπισε περισσότερους από 5.000 ανθρώπους.

Και το 2017 πάνω από 1.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν μετά από έντονες βροχοπτώσεις που οδήγησαν σε κατολίσθηση λάσπης που σάρωσε την πόλη, αφήνοντας περίπου 3.000 ανθρώπους άστεγους


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ