Αλκοοόλ φροντίδα: Πώς να φροντίσετε τον εαυτό σας ή κάποιον φίλο αν καταναλώσει πολύ αλκοόλ


Το αλκοόλ είναι δυστυχώς ένα από τα πιο ψυχαγωγικά είδη που χρησιμοποιούν νέοι και μεγαλύτεροι για να αλλάξουν την διάθεσή τους. Το φάσμα της χρήσης αλκοόλ είναι μεγάλο και τις περισσότερες φορές δεν του δίνεται η πρέπουσα σημασία. Η υποστήριξη όμως ατόμων με προβλήματα χρήσης αλκοόλ, είτε πρόκειται για κατάχρηση αλκοόλ, είτε για εξάρτηση, είτε επικίνδυνη συμπεριφορά αλκοόλ, είτε για τραυματισμό από αλκοόλ ή δηλητηρίαση από αλκοόλ, έχει προφανή οφέλη. Αυτά τα οφέλη εκτείνονται πέρα από το άτομο που την έχει ανάγκη και την οικογένεια του, στους χώρους εργασίας και στην κοινωνία.

Εάν ένας φίλος ή ένα μέλος της οικογένειάς σας θεωρείτε ότι πίνει αλκοόλ με επικίνδυνο τρόπο, τότε το πρόβλημα του αλκοόλ πρέπει να αντιμετωπιστεί από γιατρό. Είναι σημαντικό τα μέλη του ευρύτερου κοινού να γνωρίζουν πώς να αναγνωρίζουν πότε ένα άτομο είναι μεθυσμένο και πώς να το βοηθήσουν εάν παρουσιαστεί αυτή η έκτακτη κατάσταση. Υπάρχουν λίγα βήματα που μπορεί ο καθένας να ακολουθήσει είτε για να βοηθήσει ένα μεθυσμένο άτομο να αποφύγει σοβαρές συνέπειες για την υγεία ως αποτέλεσμα της υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ είτε για να βοηθήσει τον ίδιο του τον εαυτό όταν νιώσει ότι είναι μεθυσμένος. 

Συμβουλές για αντιμετώπιση απέναντι στο αλκοόλ

  1. Αν είστε φίλος ενός ανθρώπου που έχει μεθύσει πρέπει να τον παρακολουθείτε στενά. Εάν πάλι δεν γνωρίζετε το μεθυσμένο άτομο, μπορείτε να ρωτήσετε αν μπορείτε να καλέσετε κάποιον να έρθει να τον πάρει. Εάν είστε σπίτι και είστε τόσο μεθυσμένος ώστε να μην μπορείτε να σταθείτε στα πόδια σας, προσπαθήστε να προκαλέσετε εμετό. Μην ξαπλώσετε πριν το κάνετε αυτό, υπάρχει κίνδυνος αναρρόφησης. 
  2. Αν είστε το άτομο που προσέχει έναν μεθυσμένο, πρέπει να ελέγχετε συχνά την αναπνοή του. Αν είστε μεθυσμένος και μόνος στο σπίτι βεβαιωθείτε ότι κάθεστε σε ένα άβολο μέρος για να ,μην πέσετε για ύπνο. Υπάρχει πάντα η πιθανότητα όταν πέσει ό μεθυσμένος για ύπνο να έχει λιποθυμήσει. Ο ύπνος δεν είναι ασφαλής για κάποιον που έχει πιει πολύ. 
  3. Αν κοιμηθεί ο μεθυσμένος πρέπει να βεβαιωθούμε ότι κοιμάται στο πλάι με ένα μαξιλάρι πίσω του για να μην γυρίσει ανάσκελα προς αποφυγή αναρρόφησης.
  4. Αν είστε με φίλο και μεθύσετε και οι δύο να ξέρετε ότι κανείς από τους δύο δεν μπορεί να φροντίσει τον άλλο, δεν μπορεί κανείς να οδηγήσει, να κολυμπήσει, δεν μπορεί κανείς να ανέβει ούτε σε ποδήλατο.
  5. Εάν το μεθυσμένο άτομο κάνει συνεχώς εμετό, έχει ακανόνιστη αργή αναπνοή, ψυχρό χλωμό δέρμα ή χάσει τις αισθήσεις του, πρέπει να καλέσετε αμέσως ένα ασθενοφόρο. 

Όλα τα γιατροσόφια που ξέρετε μπορεί να δοκιμαστούν όπως ο καφές ή το κρεμμύδι, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν θα φέρουν το επιθυμητο αποτέλεσμα γρήγορα αλλά ούτε και με ασφάλεια.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ