Σεξ εκπαίδευση αγόρια: Παρερμηνείες που πρέπει να σταματήσουμε να διδάσκουμε στα αγόρια για το σεξ


Λόγω των υπαρχουσών κοινωνικών δομών και των προκαταλήψεων σε σχέση με τα φύλα, τα αγόρια και τα κορίτσια διδάσκονται διαφορετικά πράγματα για το σεξ. Αυτές οι διδασκαλίες αντικατοπτρίζονται συχνά όταν μεγαλώνουν σε άνδρες και γυναίκες. Ενώ για τους άνδρες, το να κάνουν σεξ για πρώτη φορά δεν είναι κάτι λιγότερο από ένα μεγάλο επίτευγμα, το μόνο που χρειάζεται είναι να «χάσουν» την παρθενία τους στην περίπτωση των γυναικών. Τέτοιες αντίθετες δομές είναι το αποτέλεσμα του τρόπου με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε το σεξ ως κοινωνία και του τι διδάσκουμε σε αγόρια και κορίτσια γι’ αυτό. Αυτό συχνά έχει ως αποτέλεσμα οι άντρες να αισθάνονται προνομιούχοι όταν πρόκειται για θέματα όπως το σεξ και οι γυναίκες να νιώθουν ντροπαλές και ανεπαρκείς στο να εκφράσουν τις προτιμήσεις και τις επιθυμίες τους. Επομένως, είναι σημαντικό να βάλετε τις σωστές βάσεις όταν πρόκειται για το σεξ.

Εδώ είναι μερικά ψέματα που πρέπει να σταματήσουμε να διδάσκουμε στα αγόρια το σεξ.

  • Το σεξ έχει να κάνει με τη διείσδυση: Η κοινή έννοια της παρθενίας και του σεξ είναι πολύ στενή και περιοριστική. Είναι όλα σχετικά με τη διείσδυση του πέους στον κόλπο. Ωστόσο, αυτό αποκλείει το στοματικό και το πρωκτικό σεξ. Επιπλέον, δεν περιλαμβάνει επίσης τις σεξουαλικές εμπειρίες των LGBTQ ατόμων. Τα αγόρια πρέπει να διδαχθούν ότι το σεξ σημαίνει πολύ περισσότερα για διαφορετικούς ανθρώπους από την απλή διείσδυση.
  • Τα αγόρια δεν μπορούν να βιαστούν: Ο βιασμός είναι ένα έγκλημα πολύ ανεπαρκώς αναφερόμενο ανεξαρτήτως φύλου. Επιπλέον, ο βιασμός και η σεξουαλική βία κατά ανδρών και αγοριών υποδηλώνονται ακόμη περισσότερο. Αυτό οφείλεται στην λανθασμένη αντίληψη ότι «οι άντρες θέλουν πάντα σεξ». Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα αρσενικά θύματα αναγκάζονται να πιστεύουν ότι πρέπει να υπάρχει κάτι «δεν πάει καλά» μαζί τους αν δεν απολαμβάνουν την επίθεση.
  • Το πορνό είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μάθετε για το σεξ: Είναι σημαντικό να διδάξουμε στα αγόρια ότι το σεξ που απεικονίζεται στο πορνό δεν είναι όπως υποτίθεται ότι είναι. Πρέπει να γνωρίζουν καλά το γεγονός ότι το πορνό είναι μια παράσταση και όχι ένα εγχειρίδιο οδηγιών.
  • Το σεξ τελειώνει όταν τελειώσει ένας άνδρας: Αυτός είναι ένας από τους κύριους λόγους για σεξουαλικά απογοητευμένες σχέσεις. Οι άντρες συχνά πιστεύουν ότι το σεξ τελειώνει όταν πετυχαίνουν οργασμό, ανεξάρτητα από το αν η σύντροφός τους είναι ικανοποιημένη ή όχι. Αυτό είναι άκρως εγωιστικό και αδιάφορο από μέρους τους, και πρέπει να εκπαιδευτούν γι’ αυτό ως νεαρά αγόρια.
  • Το σεξ πρέπει να διαρκεί για ώρες: Η υπερβολική έμπνευση από το πορνό συχνά έχει ως αποτέλεσμα τα αγόρια να πιστεύουν ότι το σεξ πρέπει να διαρκεί για ώρες. Ωστόσο, αυτό δεν είναι καθόλου αλήθεια. Αν το σεξ ήταν τόσο μεγάλο όσο απεικονίζεται στο πορνό, θα ήταν μια μάλλον επώδυνη και άβολη εμπειρία.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ