«Θρίλερ» με Έλληνα στρατιωτικό: Έστελνε δέματα με όπλα στις ΗΠΑ – Χιλιάδες ευρώ στον λογαριασμό του


Ερευνάται αν αυτές οι αποστολές, πέρα από παράνομο εμπόριο όπλων με συνεργούς άτομα στις ΗΠΑ, μπορεί να σχετίζονται με περαιτέρω εγκληματικές ενέργειες ή οργανώσεις

Πολυήμερο «θρίλερ» με την αναφερόμενη αποστολή αεροπορικώς περίπου 100 δεμάτων με εξαρτήματα βαρέος οπλισμού από Έλληνα στρατιωτικό και άγνωστους συνεργούς του προς τις ΗΠΑ, είναι σε πλήρη εξέλιξη για την ΕΛ.ΑΣ., τις δικαστικές Αρχές, αλλά και ελεγκτές του υπουργείου Οικονομικών.

Σε μια υπόθεση που δεν έχει γνωστοποιηθεί και απασχολεί πέρα από τις ελληνικές Αρχές ασφαλείας και την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα προκειμένου να διαπιστωθεί τι ακριβώς έχει συμβεί. Με μεγάλο ζητούμενο να προσδιοριστεί αν αυτά τα όπλα έχουν κλαπεί από στρατόπεδο της Θεσσαλίας όπου υπηρετεί ο στρατιωτικός και να καταγραφούν τα μεγέθη και η χρονική διάρκεια της δράσης του κυκλώματος.

Σύμφωνα με «Το Βήμα της Κυριακής», μάλιστα, έχει ήδη αρχίσει σχετική έρευνα-απογραφή σε στρατιωτικές αποθήκες, ενώ υπάρχει και ενημέρωση των επιτελών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Επιπλέον, ερευνάται αν αυτές οι αποστολές, πέρα από παράνομο εμπόριο όπλων με συνεργούς άτομα στις ΗΠΑ, μπορεί να σχετίζονται με περαιτέρω εγκληματικές ενέργειες ή οργανώσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες σε τραπεζικούς λογαριασμούς του υπόπτου στρατιωτικού που διαμένει στην Λάρισα, βρέθηκαν χρηματικά ποσά της τάξης των 70.000 ευρώ, ενώ η έρευνα συνεχίζεται.

Σημειώνεται ότι προ μερικών ετών είχε ανακαλυφθεί παρόμοιο σύστημα με ύποπτα δέματα με εξαρτήματα όπλων, όμως τότε είχε αντίστροφη πορεία από τις ΗΠΑ προς την Ελλάδα και όχι αυτό που καταγράφεται τώρα και έχει προκαλέσει μεγαλύτερη ανησυχία. Σε περίπτωση δε που επιβεβαιωθεί ότι πρόκειται για κλοπή όπλων από ελληνικό στρατόπεδο, θα είναι η πολλοστή φορά που διαπιστώνεται κάτι τέτοιο ύστερα από την εξαφάνιση πολεμικού υλικού από ναυτική βάση στη Λέρο τον Σεπτέμβριο του 2019, για την οποία υπάρχουν πολλά σκοτεινά και αδιευκρίνιστα σημεία μέχρι σήμερα.

Έτσι εντοπίστηκαν τα όπλα

Σύμφωνα με πληροφορίες η αποστολή εξαρτημάτων όπλων προς τις ΗΠΑ, από τον Έλληνα στρατιωτικό και τους συνεργούς του ανακαλύφθηκε σε προσεκτικό έλεγχο των τελωνειακών Αρχών στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», ενός δέματος που φερόταν να περιέχει απλά μηχανικά εξαρτήματα. Σύμφωνα με αναφορές ειδικών «η τμηματική αποστολή εξαρτημάτων όπλων πραγματοποιείται για να μην εντοπιστεί από το σύστημα ελέγχου του αεροδρομίου από το οποίο περνούν ετησίως περίπου 1.000.000 δέματα, πλήρης οπλισμός».

Σύμφωνα με πληροφορίες, «σήμα» στις ελληνικές Αρχές έδωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι στη Ελλάδα που εκδήλωσαν σημαντικό ενδιαφέρον για την υπόθεση. Για τον εντοπισμό των εξαρτημάτων των όπλων υπήρξε ενημέρωση της Εισαγγελίας Λάρισας, αφού εκεί εμφανιζόταν η διεύθυνση του στρατιωτικού που φαινόταν ως αποστολέας του δέματος.

Εκείνο που θορύβησε τους ερευνητές της υπόθεσης είναι οι πολυάριθμες αποστολές το τελευταίο χρονικό διάστημα από τον Έλληνα στρατιωτικό προς τις ΗΠΑ μέσω, κυρίως, μεγάλης πολυεθνικής εταιρείας ταχυδρομικών υπηρεσιών. Με προσπάθεια να ελεγχθούν τα σχετικά παραστατικά και ο κύκλος των παραληπτών στις ΗΠΑ που πιθανόν να σχετίζονται με το εμπόριο όπλων και «τροφοδοτούνται» από Ελλάδα.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ