ΗΠΑ Δραστηριότητα: Οι Αμερικανοί κινούνται λιγότερο από ό,τι πριν από δύο αιώνες

ΗΠΑ Δραστηριότητα: Οι σκληρές προπονήσεις μάς κάνουν να νιώθουμε ζεστοί και ιδρωμένοι γιατί αυξάνουν τη θερμοκρασία του σώματός μας και τον μεταβολισμό μας. Μια νέα μελέτη που παρακολουθεί τις μειώσεις τόσο στη θερμοκρασία όσο και στον μεταβολισμό δίνει έναν αριθμό για το πόση ημερήσια σωματική δραστηριότητα έχει μειωθεί στις ΗΠΑ από το 1800.

Όλοι μας διδάσκονται ότι η κανονική θερμοκρασία του ανθρώπινου σώματος είναι περίπου 37 °C ή 98,6 °F, ένα σημείο αναφοράς που εντοπίζεται σε μελέτες από το 1800. Τότε, πολλοί ενήλικες των ΗΠΑ είχαν σωματικά απαιτητικές δουλειές ως ξυλουργοί, αγρότες, κτιστάδες και σιδηρουργοί και έκαναν τις δουλειές του σπιτιού με το χέρι. Αυτό δεν συμβαίνει σήμερα, όταν ένα μεγάλο ποσοστό εργαζομένων στις ΗΠΑ κάθεται για ώρες κάθε φορά και οι μηχανές κάνουν πολλές οικιακές εργασίες.

Οι ερευνητές που δημοσιεύουν στο Current Biology βασίστηκαν σε δύο μελέτες που παρακολουθούσαν τις ιστορικές θερμοκρασίες του σώματος για να υπολογίσουν τις μειώσεις στην καθημερινή δραστηριότητα.

Η πρώτη μελέτη περιελάμβανε περισσότερες από μισό εκατομμύριο μετρήσεις θερμοκρασίας για ενήλικες των Η.Π.Α. Πρότεινε ότι κατά τη διάρκεια κάθε δεκαετίας από τις αρχές του 1800, η ​​θερμοκρασία του σώματος ηρεμίας μειώθηκε κατά 0,03 °C. Η δεύτερη μελέτη που χρησιμοποίησαν, σε λευκούς άνδρες στη Μινεσότα, έδειξε ότι με κάθε βαθμό Κελσίου αύξηση της θερμοκρασίας ηρεμίας, υπήρχε 10% αύξηση στον μεταβολικό ρυθμό ηρεμίας.

Οι ερευνητές που χρησιμοποίησαν αυτές τις μελέτες υπέθεσαν ότι θα ίσχυε το αντίθετο — ότι μια μόνο πτώση της θερμοκρασίας ηρεμίας θα μπορούσε να οδηγήσει σε μείωση 10% του μεταβολικού ρυθμού ηρεμίας. Χρησιμοποιώντας αυτή την υπόθεση και τη μελέτη της αλλαγής θερμοκρασίας, υπολόγισαν ότι μεταξύ των ενηλίκων των ΗΠΑ, ο μεταβολικός ρυθμός ηρεμίας έχει μειωθεί κατά 0,3% ανά δεκαετία, ή περίπου 6% τους τελευταίους δύο αιώνες.

Στη συνέχεια, υπολόγισαν πόσα επίπεδα φυσικής δραστηριότητας θα είχαν πέσει για να πέσει τόσο πολύ ο μεταβολικός ρυθμός ηρεμίας. Η απάντηση: 27 λιγότερα λεπτά σωματικής δραστηριότητας κάθε μέρα. Η εκτίμησή τους είναι πρόχειρη στην καλύτερη περίπτωση και δεν βασίζεται σε μελέτες που χρησιμοποιούν αντικειμενικά εργαλεία μέτρησης για τα επίπεδα φυσικής δραστηριότητας.

Ωστόσο, τα αποτελέσματα υποδηλώνουν έναν άλλο τρόπο με τον οποίο οι σύγχρονες συνήθειες μπορεί να επηρεάσουν την υγεία μας.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here