Σελφ τεστ ανοιχτά μαγαζιά την Κυριακή: Σύμφωνα με το νέο ΦΕΚ, είσοδος ανηλίκων στο λιανεμπόριο μόνο με self test


Μετά τις ανακοινώσεις του Θάνου Πλεύρη και την παρουσίαση του νέου ΚΥΑ, για τους ανηλίκους έως και 17 ετών διευκολύνεται η πρόσβαση στα εστιατόρια (τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους), τα καταστήματα λιανικής, τα κομμωτήρια, τις δημόσιες υπηρεσίες αλλά και τις τράπεζες. Μέχρι και χτες Σάββατο ίσχυε η υποχρεωτικότητα επίδειξης αρνητικού μοριακού PCR test ή rapid test για τους ίδιους χώρους. Υπενθυμίζεται ότι για τους ενήλικες πολίτες τα πράγματα παραμένουν ως έχουν. Δηλαδή είναι απαραίτητη η επίδειξη μοριακού ή rapid test για να εισέλθουν στα συγκεκριμένα καταστήματα και τις υπηρεσίες. Σήμερα τα μαγαζιά παραμένουν ανοιχτά, καθώς βρισκόμαστε σε περίοδο εκπτώσεων. Συνεπώς, οι καταναλωτές θα μπορούν να επισκεφθούν τα καταστήματα της αρεσκείας τους για να κάνουν τις αγορές τους από τις 11:00 έως και τις 18:00 – πάντοτε τηρώντας τα μέτρα περί ελέγχου και κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Διαμαρτυρίες για το πιστοποιητικό εμβολιασμού και τους αυστηρότερους ελέγχους

Καθώς από το Σάββατο οι έλεγχοι έχουν αυστηροποιηθεί με φόντο τα διαρκώς αυξανόμενα κρούσματα κορωνοϊού στην επικράτεια, είναι λογικό να υπάρχουν διαμαρτυρίες εκατέρωθεν. Από τη μια μεριά, οι καταστηματάρχες υποστηρίζουν πως έχουν έλθει σε πολύ δύσκολη θέση ελέγχοντας τους πιθανούς πελάτες τους. Μάλιστα, πολύ συχνά διαπληκτίζονται με αφορμή την επίδειξη του ψηφιακού πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης. Από την άλλη πλευρά, οι συνεχείς αλλαγές και ορισμένες οδηγίες που φαντάζουν παράλογες έχουν οδηγήσει στην συνολική απόρριψη των μέτρων από μερίδα πολιτών – στην πλειοψηφία τους ανεμβολίαστων.

Στα social media, το κλίμα έχει ευτυχώς ελαφρύνει αρκετά. Πλέον οι χρήστες επιδίδονται σε ευφυολογήματα με βάση τα νέα μέτρα και την κατάσταση με τον κορωνοϊό. Συγκεκριμένα, πλέον έχουν γίνει trend hashtags όπως #τραγουδι_κορωνοϊού, #σειρα_κορωνοιου και #ταινια_κορωνοιου με έξυπνες ρίμες, αλλά και αλλαγές στους τίτλους ταινιών και σειρών. Εκεί έχουμε τον “Εμβολιομάχο”, το “Αγάπη μου εμβολίασα τα παιδιά”, το “9 1/2 εβδομάδες lockdown”, το “Οι εμβολιασμένοι δεν γιορτάζουνε ποτέ”, το “Χωρίς το πιστοποιητικό μου δεν πάω πουθενά” και πολλά ακόμη.

 

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ