Αναπηρία ΗΠΑ: 1 στους 3 στις Ηνωμένες Πολιτείες ανέφερε πως πάσχει από κάποια αναπηρία


Από περισσότερους από 400.000 ενήλικες που ανταποκρίθηκαν σε έρευνα του 2019 των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) των ΗΠΑ, το 27% ανέφερε κάποια αναπηρία. Πρόκειται για αύξηση 1% από το 2016 και αντιπροσωπεύει περίπου 67 εκατομμύρια Αμερικανούς, σύμφωνα με ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins που ανέλυσαν τα δεδομένα. Επιπλέον, περίπου το 12% δήλωσε ότι είχε περισσότερες από μία αναπηρίες. Ποιες όμως είναι αυτές οι αναπηρίες που δήλωσε σχεδόν ένας στους τρεις συμμετέχοντες;

Οι πιο συνηθισμένοι τύποι ήταν:

  • κινητικός
  • γνωστικός
  • νοητικός
  • ανεξάρτητης διαβίωσης (απαιτείται βοήθεια για καθημερινές εργασίες και εξόδους)
  • ακοής
  • αυτοφροντίδας (χρειάζεται βοήθεια με το μπάνιο, το ντύσιμο και άλλες εργασίες προσωπικής φροντίδας)

Για να μειωθούν οι διακρίσεις και να δημιουργηθούν κοινότητες χωρίς αποκλεισμούς, “η χώρα μας πρέπει να είναι εξοπλισμένη με δεδομένα σχετικά με τον επιπολασμό των αναπηριών και ποιος επηρεάζεται περισσότερο από αυτές”, δήλωσε η συν-συγγραφέας της μελέτης Bonnielin Swenor, διευθυντής του Hopkins Disability Health Research Center και συνεργάτης. καθηγητής οφθαλμολογίας στην ιατρική σχολή, στη Βαλτιμόρη. Η γήρανση του πληθυσμού μπορεί να συνέβαλε στην αύξηση των αναπηριών από το 2016, δήλωσε ο Swenor σε δελτίο τύπου του Johns Hopkins Medicine.

Οι ερευνητές βρήκαν επίσης φυλετικές και κοινωνικές ανισότητες στα ποσοστά αναπηρίας. Οι ενήλικες με αναπηρία ήταν πιο πιθανό να είναι μεγαλύτεροι, γυναίκες, Ισπανόφωνοι, να έχουν λιγότερη από το γυμνάσιο και να έχουν χαμηλό εισόδημα. Είχαν επίσης υψηλότερες πιθανότητες να είναι άνεργοι, αμφιφυλόφιλοι, τρανς ή μη συμμορφούμενοι με το φύλο, έδειξαν τα ευρήματα. Οι μαύρες γυναίκες είχαν περισσότερες πιθανότητες να έχουν αναπηρία από τις γυναίκες άλλων φυλών. Ωστόσο, οι ομοφυλόφιλοι ή αμφιφυλόφιλοι μαύροι ενήλικες είχαν λιγότερες πιθανότητες να έχουν αναπηρία από τους ομοφυλόφιλους ή αμφιφυλόφιλους ενήλικες άλλων φυλών. Τα ευρήματα δημοσιεύτηκαν στο διαδίκτυο πρόσφατα στο JAMA Network Open.

Συμπεράσματα από την μελέτη

Τα δεδομένα που χρησιμοποιήθηκαν στη μελέτη συλλέχθηκαν πριν από την πανδημία COVID-19. Επομένως το ποσοστό των ενηλίκων των ΗΠΑ με αναπηρίες μπορεί να είναι ακόμη υψηλότερο τώρα λόγω των μακροπρόθεσμων επιπτώσεων του COVID-19, σημείωσε ο Swenor. «Η ανάπτυξη αποτελεσματικών μέτρων και πολιτικών για τη συμπερίληψη των ατόμων με αναπηρία σε όλες τις πτυχές της ζωής πρέπει να λαμβάνει υπόψη τη διακύμανση στον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι μεταξύ διαφορετικών εθνοτικών, κοινωνικοοικονομικών, δημογραφικών και γεωγραφικών ομάδων αντιμετωπίζουν την αναπηρία. Με ισχυρά δεδομένα, μπορούμε να ενισχύσουμε τα θεμέλια της γνώσης μας σχετικά με την αναπηρία και να αναπτύξουμε απτές λύσεις».

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ