Βρετανία: Πέθανε o «Astro» ιδρυτικό μελος του συγκροτήματος UB40


Ένα από τα ιδρυτικά μέλη του βρετανικού συγκροτήματος ρέγκε UB40, ο Τέρενς Γουίλσον, πέθανε έπειτα από σύντομη ασθένεια, ανακοίνωσε το συγκρότημά του.

Ο Γουίλσον, γνωστός με το καλλιτεχνικό όνομά του Astro, πρώην μέλος των UB40 έφυγε απο τη ζωή σε ηλικία 64 ετών. Το 2013 ειχε αποχωρήσει από τους UB40 για να συμμετάσχει στην αποσχισθείσα μπάντα “UB40 featuring Ali Campbell and Astro”.

«Είμαστε απόλυτα συντετριμμένοι και συγκλονισμένοι, καθώς πρέπει να σας ανακοινώσουμε ότι ο αγαπημένος μας Astro απεβίωσε σήμερα έπειτα από μια πολύ σύντομη ασθένεια. Ο κόσμος δεν θα είναι ποτέ ο ίδιος χωρίς εσένα», ανέφερε το συγκρότημα σε ανακοίνωση στο Twitter αργά χθες το βράδυ.

Οι UB40 χαίρουν μεγάλης αναγνώρισης και επιτυχίας με single τους, όπως το Red red wine και το (I can’t help) Falling in Love with you και κατακτούν κορυφαίες θέσεις στα βρετανικά αλλά και παγκόσμια μουσικά charts.

Η μπάντα έχει πουλήσει περισσότερους από 100 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως. Για τον Astro οι UB40 αποτελούσαν τη φωνή έκφρασης των δυσαρεστημένων της εργατικής τάξης για τα πολιτικά και παγκόσμια ζητήματα που απασχολούσαν την κοινωνία απο το 1978 και μετά. Την περίοδο δηλαδή που δημιουργήθηκε και έδρασε η μπάντα.

«Βίωσα το ίδιο μπάχαλο με τους περισσότερους μαύρους της δεκαετίας του ’70», είχε πει σε συνέντευξή του στη βρετανική εφημερίδα Guardian, θυμίζοντας τον νόμο «περί αγωγής», που επέτρεπε την σύλληψη ατόμων που θεωρούνταν ύποπτα.

«Ήταν μια εβδομαδιαία συνθήκη. Μας ήταν πιο δύσκολο να γράψουμε τραγούδια για τον έρωτα, παρά μαχητικούς στίχους. Ήταν ευκολότερο να γράψουμε για πράγματα που βιώναμε ή διαβάζαμε. Ήταν φυσικό για εμάς» έλεγε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ