Αυστραλία: Xαλαρώνει κι άλλο τους περιορισμούς από αύριο, καθώς αυξάνονται οι εμβολιασμοί


Το Σίδνεϊ, η μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας, χαλαρώνει περαιτέρω τους περιορισμούς κοινωνικής αποστασιοποίησης, καθώς σχεδόν το 90% του πληθυσμού έχει κάνει πλέον και τις δύο δόσεις εμβολίου

Το Σίδνεϊ, η μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας, θα χαλαρώσει περαιτέρω αύριο, Δευτέρα, τους περιορισμούς κοινωνικής αποστασιοποίησης, ένα μήνα μετά την έξοδό του από το λοκντάουν εξαιτίας του κορονοϊού που διήρκεσε σχεδόν 100 ημέρες, καθώς σχεδόν το 90% του πληθυσμού έχει κάνει πλέον και τις δύο δόσεις εμβολίων, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Αν και η χαλάρωση των μέτρων στην πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας, στην οποία βρίσκεται το Σίδνεϊ, περιορίζεται στους ανθρώπους που είναι πλήρως εμβολιασμένοι, στο πλαίσιό της αίρονται, μεταξύ άλλων, τα όρια για τους προσκεκλημένους σ’ ένα σπίτι ή για τις υπαίθριες συγκεντρώσεις.

«Οδηγούμε το έθνος έξω από την πανδημία», δήλωσε ο πρωθυπουργός της πολιτείας Ντόμινικ Πέροτετ, ο οποίος απηύθηνε έκκληση για μια «τελική προσπάθεια» για να επιτευχθεί, ακόμη και να ξεπεραστεί, το ορόσημο του 95% εμβολιασμένων.

Μερικές εκατοντάδες άνθρωποι πραγματοποίησαν σήμερα αντιεμβολιαστική διαμαρτυρία στο Σίδνεϊ, όμως η αντίδραση στους εμβολιασμούς είναι πολύ περιορισμένη στην Αυστραλία, όπου οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι αντίπαλοι του εμβολιασμού έχουν μονοψήφια ποσοστά.

Η νοτιοανατολική πολιτεία της Βικτόρια κατέγραψε τα περισσότερα από τα 1.417 νέα κρούσματα κορονοϊού της Αυστραλίας, ενώ τα στοιχεία για τη δημοσια υγεία δείχνουν άλλους 10 θανάτους.

Δεν υπάρχουν νέα κρούσματα στην απομακρυσμένη Βόρεια Επικράτεια, όπου το λοκντάουν παρατάθηκε μέχρι αύριο, Δευτέρα, τα μεσάνυχτα για να αντιμετωπισθεί ένα μικρό ξέσπασμα σε μερικές περιοχές. Η Αυστραλία πέρασε χθες, Σάββατο, το όριο του 80% των πλήρως εμβολιασμένων.

«Το γεγονός αυτό μας δίνει αυτοπεποίθηση για να ανοίξουμε», δήλωσε σήμερα σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι Channel 9 ο ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομικών Σάιμον Μπέρμιγχαμ.

Η Αυστραλία χαλάρωσε τη Δευτέρα τους περιορισμούς στα διεθνή σύνορα, για πρώτη φορά στη διάρκεια της πανδημίας, αλλά μόνο για τους εμβολιασμένους πολίτες της από πολιτείες με υψηλά επίπεδα εμβολιασμού.

Ωστόσο τα εσωτερικά ταξίδια εξακολουθούν να εμποδίζονται, καθώς οι περισσότερες πολιτείες κρατούν κλειστά τα εσωτερικά σύνορα. Η πολιτεία της Δυτικής Αυστραλίας θα ανοίξει και πάλι όταν το ποσοστό εμβολιασμού του πληθυσμού με δύο δόσεις φθάσει το 90%, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της.

Παρά το παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα, που έφερε τα λοκντάουν για μήνες στις δύο μεγαλύτερες πόλεις του Σίδνεϊ και της Μελβούρνης, ο απολογισμός κρουσμάτων της Covid-19 στην Αυστραλία είναι πολύ μικρότερος απ’ ό,τι αυτός πολλών ανεπτυγμένων χωρών, καθώς η χώρα έχει καταγράψει λίγο περισσότερα από 180.000 κρούσματα και 1.597 θανάτους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ