Αυτοφροντίδα στην κίνηση: Φροντίστε τον εαυτό σας χωρίς να χάνετε ούτε λεπτό από και προς τη δουλειά

Οι μεγάλες μετακινήσεις είναι χάλια. Είτε παίρνετε αυτοκίνητο, μετρό ή λεωφορείο, σχεδόν όλοι συμφωνούν ότι η μετακίνηση είναι ένα από τα λιγότερο αγαπημένα μέρη της εβδομάδας εργασίας. Μια πρόσφατη μελέτη του National Geographic υποστήριξε μάλιστα ότι οι εργαζόμενοι που ανταλλάσσουν τις μετακινήσεις τους με το να εργάζονται πιο κοντά στο σπίτι είναι τόσο ευτυχισμένοι όσο εκείνοι που έλαβαν αύξηση μισθού 40.000! Αν νιώθετε ότι η μετακίνηση σας ρουφάει τη ζωή, είναι απαραίτητο να συμπεριλάβετε τεχνικές αυτοφροντίδας και χαλάρωσης κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας. Έτσι θα φτάσετε στη δουλειά ανανεωμένοι και έτοιμοι να πετύχετε.

Κολλημένοι στην κίνηση;

Όταν η διαδρομή σας αναγκάζει να φύγετε το ξημέρωμα και να επιστρέψετε αργά το βράδυ, αυτό μπορεί εύκολα να οδηγήσει σε κακές συμπεριφορές που επηρεάζουν την σωματική ή ψυχική σας υγεία. Αν νιώθετε ότι περνάτε ώρες εγκλωβισμένοι στη μεταφορά κάθε μέρα της εβδομάδας, μπορεί να μην αισθάνεστε ότι σας απομένει η ενέργεια

  • για να ασκηθείτε
  • να ετοιμάσετε υγιεινά γεύματα
  • να βγείτε έξω με φίλους.

Δυστυχώς, δεν έχουν όλοι την τύχη να μετακομίσουν σε μια δουλειά σε κοντινή απόσταση. Έτσι, αν είστε κολλημένοι να θυσιάζετε ένα κομμάτι της ημέρας σας στο μακροχρόνιο άλεσμα, είναι απαραίτητο να βρείτε έναν τρόπο να ξεφύγετε από το άγχος και την πλήξη. Ευτυχώς, υπάρχουν στρατηγικές που μπορούν να ενσωματώσουν όλοι οι μετακινούμενοι στην καθημερινότητά τους για να κάνουν το ταξίδι τους πιο ευχάριστο. Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές για το πώς μπορείτε να εξασκήσετε τη φροντίδα του εαυτού σας κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας. Έτσι θα μετατρέψετε τις μετακινήσεις σας από ένα αναγκαίο κακό σε κάτι που θα ανυπομονείτε στο τέλος μιας μεγάλης εργάσιμης ημέρας.

  • Stretching: Ένα από τα απολύτως χειρότερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε αφού καθίσετε σε ένα γραφείο για 8 ώρες είναι να μεταβείτε αμέσως στο να καθίσετε σε ένα αυτοκίνητο για άλλη μια ώρα περίπου. Ακόμα κι αν πεθάνετε για να επιστρέψετε στο σπίτι όσο το δυνατόν συντομότερα, αφιερώστε 15 λεπτά για να αντλήσετε το αίμα σας περπατώντας σε ένα κοντινό καφέ, κάνοντας μερικές απλές στάσεις γιόγκα ή ακόμα και κάνοντας γύρους γύρω από το πάρκινγκ!
  • Απαλλαγείτε από τις εργασιακές ανησυχίες: Είναι σημαντικό να διαχωρίσετε αυτά τα κενά του χρόνου που πηγαίνετε προς και από το γραφείο ως χρόνο «εσείς». Μην αντιμετωπίζετε τον χρόνο του ταξιδιού σας σαν να είστε ήδη στο ρολόι απαντώντας σε email ή προσπαθώντας να δεχθείτε κλήσεις με πελάτες. Ομοίως, οι πρώτες σας σκέψεις στο δρόμο για το σπίτι δεν πρέπει να επικεντρώνονται σε όλα όσα πρέπει να κάνετε αύριο το πρωί. Μια υγιής ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής ξεκινά με μια υγιή νοοτροπία, ώστε να μην αισθάνεστε ότι η εργασία καταναλώνει ολόκληρη την ταυτότητά σας.
  • Παρακολουθήστε τους άλλους: Μπορεί να πιστεύετε ότι το να δίνετε προσοχή σε όλους τους τυχαίους ανθρώπους που οδηγούν το μετρό θα σας κάνει να νιώσετε χειρότερα για το δικό σας ταξίδι (και γενικά για την ανθρωπότητα…) Αλλά στην πραγματικότητα, το να ασχολείσαι και να γνωρίζεις το περιβάλλον σου είναι μια μεγάλη απόδραση από το «εγώ, εγώ , εγώ» παγίδα στην οποία πέφτουμε όλοι όταν κάνουμε εργασίες που δεν μας αρέσουν. Όταν είστε ήδη εκνευρισμένοι, είναι εύκολο να χαρακτηρίσετε τους αργούς οδηγούς ή τα γουρούνια ως φρικτά άτομα που προσπαθούν σκόπιμα να καταστρέψουν τη μέρα σας. Αλλά αντί να προσθέτετε μια κακή διάθεση με αρνητικές σκέψεις, πάρτε μια βαθιά ανάσα και να έχετε κατά νου ότι όλοι οι άλλοι ζουν τη δική τους ιστορία και προσπαθούν να φτάσουν στον απόλυτο προορισμό τους.
  • Λίστα με τραγούδια: Δεν υπάρχει τίποτα σαν να ακούς το αγαπημένο σου τραγούδι για να σου φτιάξει αμέσως τη διάθεση. Η μουσική είναι ψυχολογικά αποδεδειγμένο ότι βοηθά στην τόνωση της διάθεσής σας και επηρεάζει τα συναισθηματικά μας επίπεδα σε περιόδους στρες, όπως η έντονη άσκηση ή πριν από την επέμβαση. Μια εξαιρετική στρατηγική για μια καλύτερη μετακίνηση είναι να έχετε μια καθορισμένη λίστα ειδικά επιλεγμένη για την είσοδο και την έξοδο από τον χώρο εργασίας σας. Δοκιμάστε πιο αισιόδοξες, δυνατές μελωδίες για το πρωί για να ξυπνήσετε τον εγκέφαλό σας. Μια γλυκιά μίξη κλασικών ή ακουστικών τραγουδιών για να χαλαρώσετε στο δρόμο για το σπίτι.

  • Διευρύνετε το μυαλό σας: Αντί να προσπαθήσετε να σκοτώσετε χρόνο στα social media, γιατί να μην βγάλετε ένα βιβλίο; Κρατάτε ένα βιβλίο στην τσάντα εργασίας σας που μπορείτε να διαβάσετε ενώ ταξιδεύετε. Το διάβασμα διπλασιάζεται ως η τέλεια διασκεδαστική απόσπαση της προσοχής για να κάνει την ώρα να περνάει πιο γρήγορα, ενώ παράλληλα διατηρεί το μυαλό σας ξύπνιο και ενεργό. Όλοι ισχυριζόμαστε ότι θα διαβάζαμε περισσότερα «αν είχαμε περισσότερο χρόνο». Αλλά είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεφύγουμε από το άγχος του να κοιτάμε τις οθόνες των υπολογιστών όλη μέρα στο γραφείο. Εάν πηγαίνετε στη δουλειά με το αυτοκίνητο ή το ποδήλατο, μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να ακούσετε ένα ηχητικό βιβλίο ή ένα νέο επεισόδιο podcast και να χαθείτε σε μια ιστορία.
  • Καλέστε ένα αγαπημένο σας πρόσωπο: Ένα από τα χειρότερα σημεία της μετακίνησης είναι το πόσο μόνος μπορεί να σας κάνει να νιώσετε. Χρησιμοποιήστε το χρόνο για να συναντήσετε κάποιον που σας ενδιαφέρει αν καλεί τους γονείς σας να κάνουν check-in ή στέλνει μια αστεία φωτογραφία στον καλύτερό σας φίλο. Τώρα με τα ασύρματα ακουστικά και τις λειτουργίες Bluetooth, ακόμη και στο αυτοκίνητο μπορείτε να πραγματοποιήσετε κλήσεις με ασφάλεια. Απλά μια σύντομη συνομιλία μπορεί να τονώσει τη διάθεσή σας και να λειτουργήσει ως μια τόσο απαραίτητη υπενθύμιση ότι είστε συνδεδεμένοι με έναν πολύ μεγαλύτερο κόσμο.
  • Κρατήστε ένα ημερολόγιο σκέψεων: Η χρήση ενός ημερολογίου σκέψης είναι μία από τις απλούστερες και πιο αποτελεσματικές μορφές θεραπείας. Δοκιμάστε να τραβήξετε ένα μικρό σημειωματάριο και να γράψετε όλα τα διαφορετικά σημεία της ημέρας σας από λίστες υποχρεώσεων, επιτεύγματα ή ακόμα και τυχαίες ονειροπολήσεις ή μελλοντικούς στόχους. Το να βλέπετε τα πάντα διατυπωμένα σε χαρτί είναι μια συναισθηματική απελευθέρωση από εμμονικές σκέψεις ή άγχη. Το να γράψετε όλα τα μέρη ενός μεγάλου έργου που σας δημιουργεί προβλήματα είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να αποκτήσετε νέες προοπτικές για καταστάσεις και να βρείτε δημιουργικές λύσεις επίλυσης προβλημάτων!

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here