Σκρέκας: Τις επόμενες μέρες οι ανακοινώσεις για την αύξηση στην επιδότηση στο ρεύμα

Ανοιχτό το ενδεχόμενο περαιτέρω ενίσχυσης και για τους καταναλωτές φυσικού αερίου.

Σε αύξηση της επιδότησης του λογαριασμού ρεύματος προχωρά η κυβέρνηση, λόγω της ανοδικής πορείας της χονδρικής τιμής στην ηλεκτρική ενέργεια.

Σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών θα αποφασιστεί τις επόμενες μέρες οριζόντια αύξηση της επιδότησης για όλους τους καταναλωτές, προανήγγειλε ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο περαιτέρω ενίσχυσης και για τους καταναλωτές φυσικού αερίου.

Η Κυβέρνηση έχει πει ότι κάθε μήνα, ανάλογα με την πορεία της χονδρικής τιμής του ρεύματος, θα αναθεωρούνται τα ποσά για την επιδότηση.

Όπως δήλωσε και ο αρμόδιος υπουργός, χθες πραγματοποιήθηκε ευρεία τηλεδιάσκεψη για το πόσα επιπλέον χρήματα θα πρέπει να διαθέσουμε για να στηρίξουμε τους αυξημένους λογαριασμούς των νοικοκυριών.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι σχετικές ανακοινώσεις δεν αποκλείεται να γίνουν εντός της εβδομάδας, καθώς η ανοδική πορειά της χονδρικής τιμής του ρεύματος αυξάνει και τα έσοδα από τις δημοπρασίες των ρύπων, και άρα και τα περιθώρια της κυβέρνησης για την ενίσχυση με κεφάλαια του Ταμείου Ενεργειακής Μετάβασης μέσω του οποίου χρηματοδοτείται η επιδότηση του ρεύματος.

Παράλληλα, το Υπουργείο Περιβάλλοντος φαίνεται να εξετάζει τρόπους μείωσης των τιμολογίων για τους καταναλωτές της μέσης τάσης που αφορά δηλαδή τις μεσαίες επιχειρήσεις.

Με πληροφορίες από: ΕΡΤ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here