Κορονοϊός – Άγιος Όρος: Δυο νεκροί μοναχοί μέσα σε λίγες ημέρες – Τρεις είναι διασωληνωμένοι


Καθημερινά είναι τα νέα κρούσματα στο Άγιο Όρος, με την διασπορά να εντείνεται στις μονές, ενώ μέχρι στιγμής εννέα μοναχοί έχουν χάσει την μάχη με τον κορονοϊό και τρεις ακόμη βρίσκονται διασωληνωμένοι

Ο π. Παντελεήμων μοναχός από την Ιερά Καλύβη Κοιμήσεως Θεοτόκου (μικρά Αγία Άννα), που είχε διασωληνωθεί λόγω κορονοϊού, κατέληξε σε ηλικία 59 ετών.

Πριν από μερικές ημέρες έφυγε από τη ζωή και ο πατήρ Διονύσιος από τη Σκήτη της Αγίας Άννας, ο οποίος, μάλιστα, ήταν το πρώτο θύμα του τέταρτου κύματος του κορονοϊού στο Άγιο Όρος και το 8ο συνολικά από την αρχή της πανδημίας.

Μετά και τον θάνατο του π. Παντελεήμων, ο αριθμός των μοναχών που κατέληξαν, αυξήθηκε στους εννέα.

Το περασμένο Σάββατο, 30 Οκτωβρίου, το Άγιο Όρος φιγουράριζε στην πρώτη θέση πανελλαδικά των περιοχών με τα περισσότερα κρούσματα σε αναλογία πληθυσμού, με 8 κρούσματα, που αντιστοιχούσαν σε 441,74 ανά 100.000 κατοίκους.

Πώς εξαπλώθηκε ο κορονοίός στο Άγιο Όρος

Σύμφωνα με το MEGA, οι αρχές κάνουν λόγο για πολλούς προσκυνητές από τα Βαλκάνια οι οποίοι συρρέουν στο Άγιο Όρος και μπαίνουν με πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ