Καναδάς Covid-19: Τα παιδιά κάτω των 12 ετών αντιπροσωπεύουν πλέον την πλειοψηφία των κρουσμάτων

Καναδάς Covid-19: Για πρώτη φορά στην πανδημία της COVID-19, τα παιδιά δημοτικού σχολείου είναι πλέον η ομάδα που βλέπει τον μεγαλύτερο αριθμό νέων καθημερινών μολύνσεων, αναφέρει η Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας του Καναδά (PHAC). Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στην Οτάβα την Παρασκευή, η Διευθύντρια Δημόσιας Υγείας Δρ Theresa Tam είπε ότι τα άτομα κάτω των 12 αντιπροσωπεύουν επί του παρόντος πάνω από το 20 τοις εκατό των ημερήσιων περιπτώσεων, παρόλο που αντιπροσωπεύουν μόνο το 12 τοις εκατό του πληθυσμού της χώρας.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στην Οτάβα την Παρασκευή, η Διευθύντρια Δημόσιας Υγείας Δρ Theresa Tam είπε ότι τα άτομα κάτω των 12 αντιπροσωπεύουν επί του παρόντος πάνω από το 20 τοις εκατό των ημερήσιων περιπτώσεων, παρόλο που αντιπροσωπεύουν μόνο το 12 τοις εκατό του πληθυσμού της χώρας, αναφέρει η National Post.

Η Tam πρόσθεσε ότι η υπερεκπροσώπηση δεν είναι “απροσδόκητη”, δεδομένου του “υψηλού επιπέδου εμβολιασμού σε άλλες ηλικιακές ομάδες”. Σύμφωνα με την Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας του Καναδά PHAC, υπάρχουν περίπου 4,3 εκατομμύρια παιδιά κάτω των 12 ετών που δεν είναι εμβολιασμένα. Το CTV News Canada αναφέρει ότι την Τετάρτη, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) των ΗΠΑ ενέκριναν τη χρήση του εμβολίου της Pfizer για την COVID-19 για παιδιά ηλικίας πέντε έως 11 ετών.

Οι εμβολιασμοί στις ΗΠΑ ξεκίνησαν αυτήν την εβδομάδα. Παρόλο που ο Καναδάς έχει παραγγείλει 2,9 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Pfizer για παιδιά, εξακολουθεί να εκκρεμεί η έγκριση από τις ρυθμιστικές αρχές, αναφέρει η Global News.

Η Δρ Ταμ επιβεβαίωσε ότι η αναθεώρηση του εμβολίου από τη Health Canada παραμένει σε εξέλιξη και πιθανότατα θα περάσουν εβδομάδες, και όχι μήνες, μέχρι να λάβει απόφαση ο Οργανισμός. Η Ταμ προσπάθησε να διαβεβαιώσει το κοινό, λέγοντας ότι υπήρξαν κάποια κρούσματα σε σχολεία και παιδικούς σταθμούς, αλλά παραμένουν μικρά σε μέγεθος.

Πρόσθεσε ότι τα μικρότερα παιδιά εμφανίζουν πιο ήπιες λοιμώξεις από την COVID-19 από τους ενήλικες, αλλά υπάρχουν σπάνιες περιπτώσεις πιο σοβαρής ασθένειας. Σε νέες προβολές για την COVID-19 που κυκλοφόρησαν την Παρασκευή, οι αξιωματούχοι της η Υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας του Καναδά PHAC ζήτησαν αυξημένο εμβολιασμό μεταξύ εκείνων που αλληλεπιδρούν με παιδιά κάτω των 12 ετών, προκειμένου να προστατευθούν από την COVID-19.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, πέρα ​​από την προστασία των ατόμων από σοβαρές εκβάσεις και τη μείωση της πίεσης στο σύστημα υγείας, η αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης σε ολόκληρη την κοινότητα είναι επίσης σημαντική για τον περιορισμό της εξάπλωσης σε παιδιά που είναι πολύ μικρά για να εμβολιαστούν και ως εκ τούτου για τη μείωση της εξάπλωσης σε σχολεία και όχι μόνο», δήλωσαν αξιωματούχοι. Συνολικά, περισσότερες από 58,9 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων COVID-19 έχουν χορηγηθεί σε ολόκληρο τον Καναδά από την έναρξη του εμβολιασμού τον περασμένο Δεκέμβριο.

Περίπου το 89 τοις εκατό του επιλέξιμου πληθυσμού είναι μερικώς εμβολιασμένο και περίπου το 84 τοις εκατό του επιλέξιμου πληθυσμού είναι πλήρως εμβολιασμένο.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here