Επίθεση με βιτριόλι: Απολογείται ξανά σήμερα ο ιερέας που έριξε θειϊκό οξύ σε 7 μητροπολίτες

Εξηγήσεις για δεύτερη φορά θα κληθεί να δώσει σήμερα ο υπό καθαίρεση ιερέας που επιτέθηκε με βιτριόλι σε 7 μητροπολίτες.

Ο προσωρινά κρατούμενος ιερέας έχει λάβει ήδη δυο φορές προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας. Υπενθυμίζεται, ότι ο κατηγορούμενος κλήθηκε σε νέα απολογία μετά μετά την κίνηση της ανακρίτριας, η οποία μετέτρεψε την κατηγορία από βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη σε απόπειρα ανθρωποκτονίας, με αποτέλεσμα να απαιτείται νέα απολογία του κατηγορουμένου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι καταθέσεις των μητροπολιτών αλλά και τα αποτελέσματα της εργαστηριακής έρευνας που αποδεικνύει ότι το καυστικό υγρό ήταν βιτριόλι, οδήγησαν την δικαστική λειτουργό στην απόφαση αναβάθμισης της κατηγορίας. Ωστόσο, ο συνήγορός, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, υποστηρίζει πως κατηγορία δεν ευσταθεί λόγω και της μακρινής απόστασης από την οποία έριξε το βιτριόλι στα θύματα του.

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε προφυλακιστέος στις 29 Ιουνίου, μετά την απολογία του για την επίθεση σε 7 μητροπολίτες εξαιτίας της απόφασης του συνοδικού δικαστηρίου που τον καθαιρούσε.

Στο απολογητικό του υπόμνημα ζητούσε να μην προφυλακιστεί καθώς «μόνο εξειδικευμένα νοσηλευτικά ιδρύματα και ιατροί μπορούν να αντιμετωπίσουν τα συνεχή προβλήματα υγείας του». Ενώπιον των δικαστικών αρχών περιέγραψε το οικογενειακό περιβάλλον στο οποίο μεγάλωσε, υποστηρίζοντας ότι υπήρχε βία εντός της οικογενειακής εστίας, ενώ υπογράμμισε ότι επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή του 1,5 μήνα νωρίτερα.

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε πως ένιωσε μεγάλη αδικία από αυτή την υπόθεση, καθώς «η εκκλησία είναι η ζωή του και η διαφυγή του από τα ψυχικά προβλήματα που αντιμετωπίζει από παιδί».

Απαντώντας στο πως προμηθεύτηκε το βιτριόλι, υποστήριξε: «πριν από 1,5 μήνα βρήκα ένα τηλέφωνο από μια χημική ομάδα στο διαδίκτυο και αγόρασα στη τιμή των 45 ευρώ, το οποίο με διαβεβαίωσαν ότι είναι χημικό για τους αγρούς, για τα χόρτα. Αυτό που ήθελα να πράξω ήταν κακό στον εαυτό μου αν ήταν αρνητική η απόφαση του συνοδικού δικαστηρίου».

Ο κατηγορούμενος ιερέας ισχυρίστηκε στο υπόμνημα του ότι πάντα ήθελε να κάνει κακό στον εαυτό του, γεγονός -που όπως εξηγεί- επιβεβαιώνεται από ιατρικές βεβαιώσεις που προσκομίζει. «Πάντα κακό στον εαυτό μου ήθελα να κάνω, γεγονός που βεβαιώνεται από τις ιατρικές βεβαιώσεις που σας προσκομίζω, πως πάσχω από μανιοκατάθλιψη και μικτή κατάθλιψη με κρίσεις πανικού έχοντας έντονα ψυχοσωματικά συμπτώματα, όπως αναφέρει η Ν.Β ψυχίατρος σε δημόσιο νοσοκομείο, ότι πάσχω από μικτή αγχώδη και καταθλιπτική διαταραχή».

Ο ίδιος υποστήριξε ότι προχώρησε στην επίθεση αν και αρχικά ήθελε να κάνει κακό στον εαυτό του, επειδή η καθαίρεση του ήταν «προειλημμένη» και απόδειξη αυτού ήταν ότι δεν τον άφηναν να μιλήσει. «Όταν μου ανακοινώθηκε η απόφαση σε ένδειξη πόνου ψυχής και αγανάκτησης έβγαλα το καυστικό υγρό και έριξα πρώτα σε μένα, εξαυτού του λόγου φέρω ελαφρά εγκαύματα στα χέρια και τα πόδια μου. Ύστερα όμως θόλωσα και διασκόρπισα το υγρό στον αέρα, χωρίς να έχω πρόθεση να βλάψω κανέναν από τους μητροπολίτες ή τους παρευρισκόμενους» ανέφερε και συμπλήρωσε: «Η αδικία προς το πρόσωπό μου ήταν μεγάλη και από το 2018 μου έστησαν σκευωρία με τα ναρκωτικά για να μη καταγγείλω όσα γνώριζα που πράττονταν παράνομα από τους πρώην ιερείς με τις ευλογίες του Μητροπολίτη Βέροιας».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here