Ο Μητσοτάκης συναντά εκπροσώπους της εστίασης με ατζέντα τα μέτρα και τον υποχρεωτικό εμβολιασμό


Συνάντηση με εκπροσώπους του κλάδου της εστίασης θα έχει σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Στην ατζέντα τα μέτρα και ο υποχρεωτικός εμβολιασμός

Με εκπροσώπους της εστίασης θα συναντηθεί σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου ο Κυριάκος Μητσοτάκης τρεις ημέρες μετά την έναρξη της εφαρμογής των νέων μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού που έχουν θέσει νέα δεδομένα και για τον κλάδο αυτό.

Όπως πληροφορείται το Newsbomb.gr οι παράγοντες της εστίασης θα ζητήσουν μέτρα στήριξης από την κυβέρνηση η οποία από την πλευρά της θα θέσει επί τάπητος το θέμα της επέκτασης του υποχρεωτικού εμβολιασμού για τους εργαζομένους στην εστίαση.

Η εφαρμογή των νέων μέτρων από το Σάββατο προβληματίζει τους επαγγελματίες του χώρου καθώς θεωρούν ότι θα υπάρξει μείωση τζίρου πράγμα που θα πλήξει περαιτέρω τις επιχειρήσεις τους καθώς πολλές από αυτές αντιμετωπίζουν πρόβλημα βιωσιμότητας μετά τα πολύμηνα lockdown που προηγήθηκαν.

Όπως είπε χαρακτηριστικά στο Newsbomb.gr ο πρόεδρος εστιατόρων Αττικής Γιάννης Δαβερώνης «είναι ανέφικτο οι καταστηματάρχες να κάνουν τους αστυνόμους» ενώ την ίδια στιγμή έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τις προοπτικές των συγκεκριμένων επιχειρήσεων.

«Όχι» σε lockdown από την κυβέρνηση – Στον εμβολιασμό και την τήρηση των μέτρων το βάρος

Πάντως από το κυβερνητικό επιτελείο ξεκαθαρίζουν πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση να ξανακλείσουν η κοινωνία και η οικονομία, καθώς κάτι τέτοιο θα ήταν τιμωρητικό για τους όσους έκαναν το εμβόλιο.

Σε αυτό το πλαίσιο εντείνονται οι προσπάθειες για αύξηση στο ρυθμό εμβολιασμού, με τα μηνύματα τις τελευταίες ημέρες να είναι ενθαρρυντικά.

Συγκεκριμένα παρατηρείται προοδευτική αύξηση στον προγραμματισμό για εμβολιασμό με την πρώτη δόση. Από τις 7.000 ανά ημέρα που ήταν κατά μέσο όρο για μεγάλο διάστημα, απο τις 4 Νοεμβρίου εκτοξεύτηκαν πάνω από τις 25.000 και κινούνται κοντά στις 30.000.

Σημειώνεται ότι από την προηγούμενη Παρασκευή είναι διαθέσιμη η πλατφόρμα των ραντεβού για την αναμνηστική δόση του εμβολίου για τα άτομα άνω των 18 ετών (εφόσον έχουν συμπληρωθεί έξι μήνες από την χορήγηση της δεύτερης δόσης) καθώς και η πλατφόρμα για τη δεύτερη δόση για όσους έχουν εμβολιαστεί με το εμβολιο της Johnson & Johnson (εφόσον έχουν συμπληρωθεί δύο μήνες από την πρώτη).

Παράλληλα, η κυβέρνηση ρίχνει το βάρος της στην εντατικοποίηση των ελέγχων για την τήρηση των μέτρων. Και αυτό διότι αν οι παρεμβάσεις δεν αποδώσουν, ο όλος σχεδιασμός θα τιναχθεί στον αέρα. Το Σαββατοκύριακο έπεσαν «βροχή» τα πρόστιμα και τα «λουκέτα», ενώ έγιναν και συλλήψεις. Σημειώνεται πως οι ποινές έχουν διπλασιαστεί και τα πρόστιμα ξεκινούν από 5.000 ευρώ και 15 μέρες αναστολή λειτουργίας του καταστήματος.

Σε ό,τι αφορά στην επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού, παρόλο που ο ίδιος ο πρωθυπουργός απέκλεισε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, οι κ.κ. Αδωνις Γεωργιάδης και Μάκης Βορίδης το άφησαν ανοικτό αναλόγως με την εξέλιξη της πανδημίας. Όπως είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης «δεν αποκλείεται κάποια στιγμή να προχωρήσουμε στην υποχρεωτικότητα εμβολιασμού και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ