Σταμάτης Σπανουδάκης: Τους επόμενους μήνες η απάντηση στο «θρίλερ» με την άγνωστη «κόρη» του


Τους επόμενους μήνες αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση επί του αιτήματος αναψηλάφησης, που είχε καταθέσει η Μαριλένα Σπανουδάκη, ζητώντας να αναγνωριστεί ως γνήσιο τέκνο του μουσικοσυνθέτη Σταμάτη Σπανουδάκη.

Η υπόθεση συζητήθηκε σήμερα το πρωί στο στο Τριμελές Πρωτοδικείο, με την 48χρονη γυναίκα να ισχυρίζεται πως είναι κόρη του συνθέτη και να αμφισβητεί τη δικαστική απόφαση που είχε εκδοθεί το 1976, σύμφωνα με την οποία είχε κριθεί πως πρόκειται για «μη γνήσιο τέκνο» του.

Η Μαριλένα Σπανουδάκη αμφισβητεί την τότε πραγματογνωμοσύνη της βιολόγου και υποστηρίζει πως τα τεχνολογικά μέσα της εποχής δεν επέτρεπαν να δοθούν σίγουρες απαντήσεις, ζητώντας την διεξαγωγή test dna.

Το κείμενο της αίτησης αναφέρει πως το 1969 η μητέρα της 48χρονης σήμερα γυναίκας γνώρισε σε ένα ξενοδοχείο στην οδό Φιλελλήνων τον μουσικοσυνθέτη. Οι δύο τους σύναψαν ερωτικές σχέσεις και στις 5 Ιουνίου του 1970 προχώρησαν σε θρησκευτικό γάμο. Μετά την τέλεση του γάμου το ζευγάρι εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Κηφισιά, όταν τον Μάρτιο του 1971 ο μουσικοσυνθέτης, ενημερώνεται πως σύντομα θα κληθεί να υπηρετήσει ως φαντάρος στο Παρίσι και αποφάσισε να μετακομίσει μόνιμα εκεί. Η απόφαση αυτή δεν βρήκε σύμφωνη την σύζυγό του η οποία τον επισκεπτόταν συχνά στην αρχή.

Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με το δικόγραφο, τον Μάιο του 1972 η σύζυγός του βρέθηκε και πάλι στο Παρίσι, οπού διαπίστωσε πως ο μουσικοσυνθέτης αλληλογραφούσε με μια άλλη γυναίκα. Την ίδια περίοδο η σύζυγός του ανακάλυψε πως κυοφορούσε, ενώ ο μουσικοσυνθέτης φέρεται να εξερράγη στο άκουσμα της είδησης της εγκυμοσύνης.

Για την υπόθεση έχει εκδοθεί απόφαση το 1976, σύμφωνα με την οποία η Μαριλένα Σπανουδάκη «κηρύχθηκε ως μη γνήσιο παιδί του Σταμάτη Σπανουδάκη», ενώ είχε πραγματοποιηθεί και αιματολογική εξέταση, η οποία διαπίστωσε ότι είχε την ίδια ομάδα αίματος με την μητέρας της.

Ωστόσο, όπως αναφέρεται στην αίτηση αναψηλάφησης, ο μουσικοσυνθέτης έχει αποδεχτεί ενώπιον συμβολαιογράφου να δοθεί το επώνυμό του (Σπανουδάκη) στο παιδί που είχε γεννηθεί από τη (όνομα μητέρας) στις 16 Φεβρουαρίου 1973. Μέχρι και σήμερα, η Μαρ. Σπανουδάκη, σε όλα τα νόμιμα πιστοποιητικά της, αναγράφεται με το συγκεκριμένο επώνυμο.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ