ΚΙΝΑΛ – Παύλος Χρηστίδης: Θέλω να διαμορφώσω ένα Κίνημα που ανοίγει ευκαιρίες σε όλους


«Η υποψηφιότητά μου έχει σκοπό να : να εκπροσωπήσει και να εκφράσει κοινωνικές δυνάμεις που ζητούν μια νέα ελπίδα», ανέφερε ο υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης

Ο υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Η Καθημερινή» ερωτηθείς πως οδηγήθηκε στην απόφαση να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία του κόμματος απάντησε «η ανάγκη να μιλήσω για όσα βλέπω και ακούω αυτά τα χρόνια. Ο αριθμός των υποψηφίων και πολύ περισσότερο το κοινωνικό και πολιτικό ενδιαφέρον που διεγείρει καθημερινά η διαδικασία ανάδειξης προέδρου στο Κίνημα Αλλαγής, δείχνει με χαρακτηριστικό τρόπο την αξία, τη χρησιμότητα και κυρίως την δυναμική της παράταξης, οι οποίες υπερβαίνουν κατά πολύ το εκλογικό μας ποσοστό».

«Κλειδί για την επιβεβαίωση αυτής της δυναμικής θα είναι η μαζική συμμετοχή στις 5 Δεκεμβρίου. Σε αυτό το πλαίσιο κινείται η δική μου υποψηφιότητα: να εκπροσωπήσει και να εκφράσει κοινωνικές δυνάμεις που ζητούν μια νέα ελπίδα» πρόσθεσε.

Αναφορικά με την αντιμετώπιση της υποψηφιότητάς του ως «δυσανάλογο άλμα» δεδομένου ότι δεν έχει εκλεγεί σε βουλευτικό ή άλλο αξίωμα, ο Π. Χρηστίδης ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «θα μπορούσα να έχω εκλεγεί το 2019, αλλά επέλεξα σε συνεννόηση με την πρόεδρο, να δώσω τη μάχη της παράταξης. Ως πολίτης και πολιτικός συμμετείχα πάντοτε από όποιο ρόλο μου ανέθεταν οι συλλογικές διαδικασίες και τα θεσμικά όργανα, είτε ως εκλεγμένος είτε ως υπεύθυνος συγκεκριμένων καθηκόντων».

Επισήμανε, κυρίως, ότι «μια από τις παθογένειες που πλήττουν την αξιοπιστία της πολιτικής και κρατούν τους πολίτες επιφυλακτικούς έως εχθρικούς, κάποιες φορές, απέναντι στην δημοκρατική συμμετοχή και τη λειτουργία των κομμάτων είναι η αντιμετώπιση της πολιτικής ως «κλειστό επάγγελμα» με προδικασμένες και νομοτελειακές προσωπικές πορείες και καριέρες».

Ο Π. Χρηστίδης είπε ότι η ενότητα του χώρου «δεν αφορά ούτε τις συγκυριακές εσωτερικές αντιπαραθέσεις, ούτε και τις προσωπικές κινήσεις και στρατηγικές κάποιων στελεχών», αλλά «χτίζεται στην εκλογική βάση που αποφασίζει, στηρίζει και ισχυροποιεί ή αποδυναμώνει τον χώρο και βεβαίως στα πολιτικά προτάγματα που αναδεικνύουν την αναγκαιότητα ύπαρξής και δυναμικής του».

Τόνισε στη συνέχεια ότι «ο χώρος που επιβίωσε στις συμπληγάδες της ισοπεδωτικής κρίσης ενισχύθηκε και στάθηκε με αξιοπρέπεια και νέα δυναμική στη συνέχεια ως τρίτη δύναμη του κοινοβουλίου, έχει αυτή τη στιγμή τη μεγάλη προοπτική να επιστρέψει ξανά πρωταγωνιστής, αφουγκραζόμενη το κοινωνικό αίτημα για κάλυψη του πολιτικού κενού ανάμεσα στον ψευδεπίγραφο διπολισμό ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ που κρατάει την Ελλάδα πίσω. Σε αυτή την πορεία, θα είμαι πάντα εδώ, επειδή το πιστεύω».

Εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στις δυνατότητες των Ελλήνων, ιδιαίτερα των νέων και της Ελλάδας, υπογραμμίζοντας ότι «έχει έρθει η ώρα να πάρουμε τις τύχες μας, στα χέρια μας» και καταλήγοντας στην συνέντευξή του τόνισε:

«Θέλω να διαμορφώσω ένα Κίνημα που ανοίγει ευκαιρίες σε όλους, αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τις αδικίες και ανισότητες, είναι δίκαιο και τολμά τα μεγάλα μεταρρυθμιστικά άλματα, χτίζοντας πάντοτε τα θεμέλια των κοινωνικών αλλαγών με όραμα τις επόμενες γενιές. Με τη συμμετοχή μας, με την ενεργοποίηση μας και κυρίως με τις απόψεις μας, την επόμενη μέρα των εκλογών, έχουν τη δύναμη στα χέρια τους να επηρεάσουν και να καθοδηγήσουν τις εξελίξεις, ώστε το μέλλον που θα πετύχουμε να υλοποιεί τα όνειρα μας ξεπερνώντας και τις αναμνήσεις και τις προσδοκίες μας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ