Αισιόδοξος ότι η οικονομική ανάκαμψη στην ευρωζώνη θα συνεχιστεί ο επικεφαλής του Eurogroup

Αισιόδοξος ότι η οικονομική ανάκαμψη στην ευρωζώνη θα συνεχιστεί και κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους εμφανίστηκε σήμερα ο πρόεδρος του Eurogroup Πασκάλ Ντόναχιου, από τις Βρυξέλλες.

Προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup, ο Ντόναχιου επισήμανε τις «πολύ θετικές τάσεις» που παρατηρούνται σε ό,τι αφορά την απασχόληση και την οικονομική ανάπτυξη, ενώ παράλληλα είπε ότι λαμβάνεται υπόψη και το ζήτημα του πληθωρισμού.

«Σε γενικές γραμμές, βλέπουμε την ανάκαμψη να συνεχίζεται και θα πρέπει να κοιτάμε το υπόλοιπο του τρέχοντος έτους, αλλά και τον επόμενο χρόνο, με αυτοπεποίθηση», ανέφερε, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η ευρωζώνη θα εξέλθει από την πανδημία, συνεχίζοντας να εφαρμόζει οικονομικές πολιτικές που βοηθούν τις οικονομίες και τους πολίτες να ανακάμψουν.

Εξάλλου, μαζί με τους υπουργούς Οικονομικών της ΕΕ θα συζητηθεί το θέμα της οικονομικής διακυβέρνησης της ευρωζώνης και ο ρόλος του Eurogroup στη συζήτηση για τους δημοσιονομικούς κανόνες, είπε ο Ντόναχιου.

Σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη, οι υπουργοί θα συζητήσουν πώς μπορεί το Eurogroup να χειριστεί την εν λόγω επανεξέταση και να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες στον συντονισμό των δημοσιονομικών και οικονομικών πολιτικών και τις προκλήσεις για την Οικονομική και Νομισματική Ενωση (ΟΝΕ) μετά την πανδημία COVID-19.


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here