ΓΕΕΘΑ – Πολεμική Αεροπορία: «Οι Κυρίαρχοι των Ελληνικών Ουρανών»! Οι σελίδες δόξας των «αετών» μας


Το εντυπωσιακό podcast του ΓΕΕΘΑ που περιγράφει τις χρυσές σελίδες δόξας που έγραψαν οι Έλληνες αεροπόροι από το 1912 μέχρι και σήμερα.

Το δεύτερο ηχητικό της σειράς των podcasts στρατιωτικής θεματολογίας που εγκαινίασε το Γενικό Επιτελείο Εθνικής ‘Αμυνας (ΓΕΕΘΑ) είναι αφιερωμένο στην Πολεμική μας Αεροπορία, που σήμερα, Δευτέρα 8 Νοεμβρίου, τιμούν τον προστάτη τους Αρχάγγελο Μιχαήλ.

Όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ, στην αφήγηση του podcast συμμετέχει ο επισμηναγός Χριστόδουλος Γιακουμής, Ιπτάμενος Επίδειξης της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «Ζευς».

Είναι ο πιλότος που κατά την πρόσφατη στρατιωτική παρέλαση εκτέλεσε άψογα ακροβατικούς ελιγμούς πάνω από τη Θεσσαλονίκη και έστειλε από τους αιθέρες μήνυμα εθνικής υπερηφάνειας προς όλους τους Έλληνες για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

To στίγμα τους στην ηχογράφηση έδωσαν οι αντιπτέραρχοι ε.α. Κωνσταντίνος Χατζηλάκος και Διογένης Χαρλαύτης, οι οποίοι τίμησαν την Πολεμική Αεροπορία με τη πλούσια δράση τους σε πολεμική και ειρηνική περίοδο.

Το podcast έχει τίτλο «Οι Κυρίαρχοι των Ελληνικών Ουρανών» και περιγράφει τις χρυσές σελίδες δόξας που έγραψαν οι Έλληνες αεροπόροι από το 1912 μέχρι και σήμερα.

Επίσης, περιγράφει τον σκληρό αγώνα που δίνει το προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας, οι ιπτάμενοι, οι μηχανικοί, η αεράμυνα και τα σώματα υποστήριξης, προβάλλοντας καθημερινά, ημέρα και νύχτα, την αεροπορική ισχύ της χώρας. διασφαλίζοντας την ελληνική αεράμυνα και αναχαιτίζοντας κάθε ξένο αεροσκάφος που επιχειρεί να παραβιάσει τον εθνικό εναέριο χώρο μας.

Στο podcast γίνεται αναφορά και στις ζωτικές υπηρεσίες στο κοινωνικό σύνολο, προστατεύοντας τα δάση και τις περιουσίες των πολιτών σβήνοντας πυρκαγιές από αέρος, σώζοντας ζωές με αποστολές έρευνας και διάσωσης και μεταφέροντας ασθενείς και μοσχεύματα προστατεύοντας το πολύτιμο αγαθό της υγείας των ακριτών μας.

Δείτε την εξαιρετική δουλειά του ΓΕΕΘΑ με το νέο podcast που ετοίμασε:

Οι πιλότοι μας, προστίθεται στην ανακοίνωση, κυριαρχούν σήμερα στους ελληνικούς ουρανούς, αποτελώντας τους εκφραστές της αποτρεπτικής ισχύος του έθνους στους αιθέρες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ