Lockdown: Δεν βρίσκεται στο τραπέζι για την κυβέρνηση, επισημαίνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Οικονόμου


Κατά τη διάρκεια της σημερινής (8/11) ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, επεσήμανε πως η κυβέρνηση κάνει ότι μπορεί προκειμένου να μείνει η οικονομία και η κοινωνία ανοιχτή και πως στόχος είναι η ενίσχυση του συστήματος της υγείας. Ο κ. Οικονόμου ανέφερε ακόμη, ότι όταν το υπουργείο Υγείας θεωρήσει άμεση την ανάγκη επίταξης υπηρεσιών από ιδιώτες γιατρούς, η κυβέρνηση θα το πράξει. “Δεν θα σταματήσουμε να κάνουμε ό,τι απαιτείται για ενίσχυση του ΕΣΥ. Θα προσθέσουμε και άλλες κλίνες από ιδιωτικό τομέα, έχουμε δώσει κίνητρα στους ιδιώτες γιατρούς”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου.

Γιάννης Οικονόμου: Να μείνει η οικονομία και η κοινωνία ανοιχτή

Αναλυτικότερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε τα εξής: “Το lockdown δε βρίσκεται στο τραπέζι για την κυβέρνηση… (..) Στη χώρα μας, μεγαλύτερη αύξηση κρουσμάτων και νοσηλειών παρατηρείται σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας που έχουν και τη χαμηλότερη εμβολιαστική κάλυψη. Ταυτόχρονα, από τα στοιχεία που δίνουν καθημερινά  τα νοσοκομεία προκύπτει ότι 9 στους 10 συμπολίτες μας που νοσηλεύονται σε Μ.Ε.Θ. είναι ανεμβολίαστοι. Επιβεβαιώνονται έτσι ο έρευνες που έγιναν τόσο στη χώρα μας όσο και στο εξωτερικό και αποδεικνύεται περίτρανα ότι η μόνη ασφαλής και αποτελεσματική άμυνα απέναντι στη φονική επιδημία είναι ο εμβολιασμός. Μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων για τους ανεμβολίαστους, που τέθηκαν σε εφαρμογή από το περασμένο  Σάββατο και τους εκτεταμένους ελέγχους που διενεργούνται υπάρχει προοδευτική αύξηση στον προγραμματισμό των εμβολιασμών από ανθρώπους που μέχρι πρότινος ήταν ανεμβολίαστοι. Ενδεικτικά την εβδομάδα 1-7 Νοεμβρίου  υπήρξαν περίπου 149.000 καινούργια ραντεβού. Έστω την έσχατη ώρα, κάποιοι προβαίνουν στην επιλογή υπέρ της ζωής και της δημόσιας υγείας”. Επιπλέον, ο κ. Οικονόμου επεσήμενε πως: “Δε θέλουμε η χώρα να ξανακλείσει. Κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν να αναχαιτίσουμε την επέλαση του ιού. Να μείνει η οικονομία και η κοινωνία ανοιχτή…”.

Ανοικτό το ενδεχόμενο λήψης επιπλέον μέτρων για τους ανεμβλολίαστους

Ο κ. Οικονόμου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ληφθούν περαιτέρω περιοριστικά μέτρα σε τοπικο επίπεδο για τους ανεμβολίαστους. Ειδικότερα ερωτηθείς για την πιθανότητα lockdown μόνο για ανεμβολίαστους, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν το απέκλεισε κατηγορηματικά, παρά αναφέρθηκε στα μέτρα που έχουν ήδη ανακοινωθεί και συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση παρακολουθεί την εξέλιξη της πανδημίας και ακούει τις εισηγήσεις των ειδικών.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ