Δρ Vivek Murthy ΗΠΑ: “Ο κορωνοϊός είναι αυτό που βλάπτει την οικονομία σε σχέση με οτιδήποτε άλλο”

Δρ Vivek Murthy ΗΠΑ: Οι συμμετέχοντες στην επιτροπή υποστηρίζουν ότι οι ακυρώσεις και οι καθυστερήσεις που ακρωτηριάζουν τις αεροπορικές εταιρείες είναι αποτέλεσμα των εργαζομένων που υπερασπίζονται τα δικαιώματά τους σχετικά με τις εντολές εμβολίων. Ο αμερικανός χειρουργός στρατηγός Vivek Murthy υπερασπίστηκε την εντολή της κυβέρνησης Μπάιντεν για το εμβόλιο covid-19 στον χώρο εργασίας, επιμένοντας ότι ο ιός είναι αυτός που βλάπτει την οικονομία σε σχέση με οποιονδήποτε άλλον παράγοντα. Η κυβέρνηση Μπάιντεν εισήγαγε μια εντολή εμβολίου για κάθε επιχείρηση με 100 ή περισσότερους υπαλλήλους.

Ο αμερικανός χειρουργός στρατηγός Vivek Murthy υπερασπίστηκε την εντολή της κυβέρνησης Μπάιντεν για το εμβόλιο covid-19 στον χώρο εργασίας, επιμένοντας ότι ο ιός είναι αυτός που βλάπτει την οικονομία σε σχέση με οποιονδήποτε άλλον παράγοντα. Η κυβέρνηση Μπάιντεν εισήγαγε μια εντολή εμβολίου για κάθε επιχείρηση με 100 ή περισσότερους υπαλλήλους.

Η εντολή έχει ήδη συναντήσει σημαντική αντίθεση, με μηνύσεις που έχουν κατατεθεί από τουλάχιστον 27 πολιτείες.  Τουλάχιστον μία από τις αγωγές υποστηρίζει ότι η εντολή θα προκαλέσει τραυματισμούς και κακουχίες στις οικογένειες των εργαζομένων, καθώς και οικονομική αναστάτωση σε όλα τα επίπεδα εργασίας και διανομής. Ο Murthy, ωστόσο, υποστήριξε ότι οι εργαζόμενοι του είπαν «ξανά και ξανά» ότι αυτό που «πραγματικά» βλάπτει την οικονομία είναι ο ίδιος ο ιός. “Εκατομμύρια εργαζόμενοι έχουν αρρωστήσει λόγω της COVID και απρόβλεπτα αποσύρθηκαν από την εργασία”, δήλωσε ο Murthy στο ABC “αυτή την εβδομάδα “. «Εκατομμύρια άλλοι χρειάστηκε να μπουν σε καραντίνα και να σκεφτούν πόσο ενοχλητικό ήταν αυτό για τις επιχειρήσεις». «Απλώς έχετε αυτό κατά νου: Αυτά δεν είναι νέα», συνέχισε. “Εκτός από το ότι το κάναμε αυτό ιστορικά, και στη σύγχρονη εποχή, χρειαστήκαμε εμβόλια για τον στρατό, χρειαστήκαμε εμβόλια σε νοσοκομειακά συστήματα, σε αυτά στα οποία εργάστηκα επίσης.” Η εντολή του Νόμου για την ασφάλεια και την υγεία στην εργασία OSHA για το εμβόλιο θα τεθεί σε ισχύ στις 4 Ιανουαρίου.

Τα δημόσια σχολεία της κομητείας Seminole έχουν εφαρμόσει μια εντολή κάλυψης προσώπου/μάσκας για μαθητές για 30 ημέρες, εκτός εάν κάποιος γονέας επιλέξει να εξαιρεθεί από την απαίτηση.

Ο Murthy ανέφερε και πάλι τα 75.000 κρούσματα στις ΗΠΑ κάθε μέρα, που στην πραγματικότητα αναφέρεται στον κυλιόμενο μέσον όρο των επτά ημερών, ο οποίος επί του παρόντος βρίσκεται στα 73.145 με 31.923 νέα κρούσματα που αναφέρθηκαν στις 6 Νοεμβρίου, σύμφωνα με στοιχεία των New York Times.

Εάν αποτύχουν οι νομικές προκλήσεις, η διοίκηση μπορεί να εξετάσει το ενδεχόμενο επέκτασης της εντολής σε μικρότερες εταιρείες παρά τα επιχειρήματα ότι η πανδημία θα έχει ουσιαστικά «λήξει» μέχρι να τεθούν σε ισχύ αυτές οι εντολές: Μόλις το 68% των κατοίκων της Αμερικής έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση ενός εμβολίου, με το 59% του πληθυσμού να είναι πλήρως εμβολιασμένο. «Σίγουρα, τίποτα δεν είναι εκτός τραπεζιού», είπε ο Murthy απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την επέκταση του πεδίου εφαρμογής της εντολής.

«Το επίκεντρο είναι η εφαρμογή του τρέχοντος κανόνα που έχει θέσει ο Νόμος για την ασφάλεια και την υγεία στην εργασία OSHA, και αυτό τονίζει αυτό που αναφέραμε πρόσφατα σε μια έκθεση – ότι οι μέσες επιχειρήσεις που εφαρμόζουν αυτές τις απαιτήσεις παρατηρούν αύξηση του ποσοστού εμβολιασμού κατά 20%.

Ο Μέρθι υποστήριξε ότι τέτοιες εντολές «αποτελούν βασικό μονοπάτι εξόδου από την πανδημία». Είπε επίσης ότι ήταν «επιφυλακτικά αισιόδοξος», αλλά ότι το έθνος «δεν μπορεί να πάρει το πόδι μας από το γκάζι μέχρι να φτάσουμε στη γραμμή του τερματισμού».

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here