Ιαπωνία Covid-19: Το κλείσιμο των σχολείων στην Ιαπωνία δεν είχε καμία επίδραση στην επιβράδυνση της εξάπλωσης της λοίμωξης


Ιαπωνία Covid-19: «Δεν βρίσκουμε κανένα στοιχείο ότι το κλείσιμο σχολείων στην Ιαπωνία μείωσε την εξάπλωση της covid-19», είπαν οι ερευνητές. Τον Φεβρουάριο του περασμένου έτους, η ιαπωνική κυβέρνηση ζήτησε να κλείσουν προσωρινά τα δημοτικά, τα γυμνάσια και τα λύκεια σε όλην τη χώρα. Ορισμένοι δήμοι εφάρμοσαν το κλείσιμο, ενώ άλλοι όχι.

Μια ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, το Πανεπιστήμιο Gakushuin και το Πανεπιστήμιο Shizuoka δημοσίευσαν μια νέα μελέτη στο Nature Medicine που εξετάζει 847 δήμους στην Ιαπωνία και συγκρίνει τον αριθμό των νέων περιπτώσεων covid-19 ανά πληθυσμό μεταξύ των δήμων που έκλεισαν τα σχολεία με τους δήμους που δεν έκλεισαν μεταξύ Μαρτίου και Ιουνίου 2020.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η επίδραση που είχε το κλείσιμο των σχολείων στην επιβράδυνση της εξάπλωσης «δεν ήταν σημαντικά διαφορετική από το μηδέν».

Οι πόρτες άνοιξαν τη Δευτέρα σε σχολεία μέσα και γύρω από το Λας Βέγκας, όπου απαιτήθηκαν μάσκες για τους περισσότερους από τους 300.000 μαθητές και περίπου 18.000 δασκάλους που επέστρεφαν στα προσωπικά μαθήματα στην πέμπτη μεγαλύτερη περιφέρεια του έθνους.

«Δεν βρίσκουμε κανένα στοιχείο ότι το κλείσιμο σχολείων στην Ιαπωνία μείωσε την εξάπλωση της COVID-19», έγραψαν.

«Τα μηδενικά αποτελέσματα μάς υποδηλώνουν ότι οι πολιτικές για το κλείσιμο των σχολείων θα πρέπει να επανεξεταστούν δεδομένων των πιθανών αρνητικών συνεπειών για τα παιδιά και τους γονείς».

Οι έρευνες υποστήριξαν ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής πρέπει να είναι «προσεκτικοί» όταν εξετάζουν το ενδεχόμενο να προχωρήσουν το κλείσιμο των σχολείων λόγω του «σημαντικού κόστους που μπορεί να έχουν τέτοιες πολιτικές για την ευημερία τόσο των παιδιών όσο και των γονέων».

Αυτά τα κόστη, σύμφωνα με τους ερευνητές, περιλαμβάνουν απώλεια μάθησης, μελλοντική απώλεια κερδών, επιδείνωση της σωματικής και ψυχικής υγείας και μακροπρόθεσμη μακροοικονομική ζημιά.

Τον Αύγουστο, η ιαπωνική κυβέρνηση απέκλεισε το γενικό κλείσιμο των σχολείων αφού είδε άλλη μια αύξηση του ιού.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ