Κεραμέως: Τα σχολεία δεν θα κλείσουν


«Καμία απολύτως συζήτηση για αναστολή λειτουργίας σχολείων. Πολλές ευχαριστίες στην εκπαιδευτική κοινότητα για την εξαιρετική τήρηση των μέτρων», δήλωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Κάθετα αρνητική στο ενδεχόμενο αναστολής λειτουργίας σχολείων λόγω της πανδημίας εμφανίστηκε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Όπως διευκρίνισε η υπουργός Παιδείας κλειστά είναι μόλις 6 τμήματα στα πάνω από 80.000. Παράλληλα, το ποσοστό των παιδιών που νοσούν στο γενικό πληθυσμό μειώθηκε από 29% στο 25%

Με τη σχολική κάρτα και τα δύο self test την εβδομάδα που προβλέπονται για τους μαθητές, θα μπορούν να εισέρχονται στα καταστήματα οι ανήλικοι, δήλωσε στο μεταξύ ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς.

Ειδικότερα μετά το ζήτημα που προέκυψε με τη σχολική κάρτα μαθητών, η οποία βεβαιώνει ότι ένας ανήλικος μαθητής έχει κάνει self test, αλλά δεν γίνεται δεκτή από ορισμένους καταστηματάρχες, ο κ. Γεωργαντάς τόνισε στον ΑΝΤ1 ότι θα υπάρξει ρύθμιση που θα ξεκαθαρίζει ότι δεν θα χρειάζεται να υποστούν και άλλο τεστ οι μαθητές και πως θα γίνεται δεκτή από τους καταστηματάρχες η σχολική κάρτα.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ