Ακμή: 6 θρεπτικά στοιχεία για να την αντιμετωπίσουν οι ενήλικες

Στοιχεία δείχνουν ότι το 80% των ανθρώπων ηλικίας 11 έως 30 ετών έχουν ακμή. Οι περισσότεροι από αυτούς την εμφανίζουν από την ενηλικίωση και μετά.

Την ακμή ενηλίκων συχνά την βλέπουμε κι ως ορμονική ή ορμονοεξαρτώμενη ακμή, επειδή στην εμφάνισή της παίζουν ρόλο ορμόνες, βακτήρια, άγχος και κληρονομική προδιάθεση.

Την ακμή ενηλίκων την αντιμετωπίζουμε με φάρμακα , αλλαγές στον τρόπο ζωής και σωστή διατροφή.

Τα καλύτερα συμπληρώματα για να καταπολεμήσετε την ακμή ενηλίκων

  • Βιταμίνη D: Η σύνδεση των χαμηλών επιπέδων βιταμίνης D και της ακμής, έχει βρεθεί στο επίκεντρο πολλών μελετών. Μία από αυτές διαπίστωσε ότι το 50% των ενηλίκων συμμετεχόντων είχαν ανεπάρκεια βιταμίνης D.
  • Βιταμίνες συμπλέγματος B: Άλλες έρευνες έχουν δείξει ότι η λήψη συμπληρωμάτων βιταμινών του συμπλέγματος B συμβάλλει στην υποχώρηση της ακμής. Είναι οι βιταμίνες που τις χορηγούν οι γιατροί για την επούλωση των ουλών της ακμής.
  • Πράσινο τσάι: Είναι πολύ ωφέλιμο επειδή περιέχει αντιοξειδωτικά, τα οποία αποδεδειγμένα έχουν ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση. Η κατανάλωση πράσινου τσαγιού ωφελεί σημαντικά όσους πάσχουν από τη νόσο.
  • Ιχθυέλαια: Σύμφωνα με επιστημονικές ενδείξεις, τα συμπληρώματα ιχθυελαίων που είναι πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά μπορούν να μειώσουν τη σοβαρότητα της ακμής.
  • Ψευδάργυρος: Συμβάλλει στη θεραπεία πολλών δερματικών παθήσεων, της ακμής συμπεριλαμβανομένης, καθώς και στη διατήρηση της υγείας της επιδερμίδας. Η από στόματος λήψη συμπληρωμάτων ψευδαργύρου, μειώνει τη σοβαρότητα της ακμής στους περισσότερους ανθρώπους.
  • Προβιοτικά: Συμβάλλουν στην επούλωση των ουλών της ακμής και μειώνουν τον κίνδυνο φλεγμονής της επιδερμίδας.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here