Εισαγγελική έρευνα για «μαϊμου» πιστοποιητικά και αρνητικά rapid test


Εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσαν τα ρεπορτάζ για για πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης έναντι χρηματικού ποσού

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Μαρία Γκανέ διέταξε τη διενέργεια ευρείας έρευνας για πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού, νόσησης και τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού μετά τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες.

Στα ρεπορτάζ γινόταν λόγος για πώληση πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης έναντι ποσού 500 ευρώ και Rapid test έναντι αμοιβής, ακόμα και από φαρμακεία, για εικονικά αποτελέσματα από μοριακά ή rapid test. Μάλιστα, υπήρξαν καταγγελίες ότι πολίτες επιδιώκουν να αγοράσουν ακόμα και από φαρμακεία αποτελέσματα των εν λόγω τεστ, χωρίς να έχουν προβεί στον αντίστοιχο έλεγχο.

Πληροφορίες αναφέρουν, ότι η προϊσταμένη της εισαγγελίας Εφετών με την παραγγελία της ζητά να ερευνηθεί τέλεση αδικημάτων όπως η σύσταση εγκληματικής οργάνωσης (άρθρο 187 ΠΚ), η υφαρπαγή ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού ( άρθρου 221 του Π Κ) που αφορά γιατρούς και φαρμακοποιούς, η έκδοση ψευδών βεβαιώσεων ( άρθρο 242 του Ποινικού Κώδικα) που αφορά υπαλλήλους που τυχόν εκδίδουν πλαστά πιστοποιητικά και η παραβίαση των μέτρων της Πολιτείας για τον κορονοιο ( άρθρου 285 του Ποινικού Κώδικα).

Στο μικροσκόπιο της Εισαγγελίας μπαίνουν γιατροί, φαρμακοποιοί, νοσοκόμοι, υπάλληλοι, πολίτες αλλά και πρόσωπα που ενδεχομένως να παίζουν ενδιάμεσο ρόλο στην διακίνηση πλαστών πιστοποιητικών.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ