Προκαλεί ο Ερντογάν: Θα συνεχίσουμε «θέλετε δεν θέλετε» τις έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο


Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με προκλητικό τόνο ανέφερε ότι η Τουρκία διαθέτει τρία πλοία γεωτρήσεων και δύο σεισμικά ερευνητικά πλοία στον στόλο της και θα εξακολουθήσει να αναζητεί πόρους σε Ανατολική Μεσόγειο και Μαύρη Θάλασσα

Αμετακίνητος εμφανίστηκε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφορικά με το θέμα των γεωτρήσεων σε Ανατολική Μεσόγειο και Μαύρη Θάλασσα, υπογραμμίζοντας πως η χώρα του είναι αποφασισμένη να συνεχίσει στο πλάνο που έχει θέσει.

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε τα παραπάνω σε ομιλία που παραχώρησε σε εγκαίνια εργοστασίων παραγωγής ενέργειας σημειώνοντας ότι η Τουρκία θα συνεχίσει τις έρευνες. Οι δηλώσεις Ερντογάν έρχονται την ώρα που η φιλοκυβερνητική Yeni Safak, τονίζει σε ρεπορτάζ της ότι η Άγκυρα αγόρασε τέταρτο γεωτρύπανο από τη Νότιο Κορέα.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με προκλητικό τόνο ανέφερε ότι η Τουρκία διαθέτει τρία πλοία γεωτρήσεων και δύο σεισμικά ερευνητικά πλοία στον στόλο της και θα εξακολουθήσει να αναζητεί πόρους σε Μεσόγειο και Μαύρη Θάλασσα «θέλετε δε θέλετε».

«Πραγματοποιήσαμε 14 γεωτρήσεις σε Μεσόγειο και Μαύρη Θάλασσα με τον στόλο που έχουμε από το 2018. Θα τις αυξήσουμε παραπάνω», είπε ο Τούρκος πρόεδρος και συμπλήρωσε, «κάναμε τη μεγαλύτερη ανακάλυψη φυσικού αερίου της ιστορίας μας στη Μαύρη Θάλασσα».

«Με αυτήν την ανακάλυψη των 540 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων συνολικά, η Τουρκία έχει πλέον αλλάξει πρωτάθλημα. Ένας από τους λόγους για τις επιθέσεις που στοχεύουν τη χώρα μας και την κυβέρνησή μας είναι η αποφασιστικότητά μας να διαθέσουμε τους πόρους μας στο έθνος μας» υπογράμμισε σύμφωνα με το Anadolu.
«Είτε το θέλετε είτε όχι, θα αυξήσουμε τα γεωτρύπανα πλοία μας, θα αυξήσουμε τις σεισμικές έρευνες στη Μαύρη Θάλασσα και τη Μεσόγειο. Και θα βρούμε πού είναι και τί είναι κι ό,τι υπάρχει θα το εξορύξουμε» κατέληξε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ