Ζακ Κωστόπουλος: Πέθανε από ισχαιμικό επεισοδίο λόγω των κακώσεων, κατέθεσε ο ιατροδικαστής


Σύμφωνα με την κατάθεση του ιατροδικαστή Νίκου Καλογριά, ο οποίος εξετάζεται ως μάρτυρας στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας στη δίκη για το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, ο 33χρονος ακτιβιστής “έκανε ένα ισχαιμικό επεισόδιο από τις κακώσεις χωρίς να προσδιορίζεται ποιά ήταν αυτή”. Συνεπώς ο θάνατος του ήταν αποτέλεσμα ισχαιμικού επεισοδίου συνέπεια των κακώσεων που δέχθηκε την ημέρα που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού στο κοσμηματοπωλείο της οδού Γλάδστωνος. Ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις του μυοκαρδίου – «αυτό που ο κόσμος απλά αποκαλεί έμφραγμα».

«Έχω ξαναδεί με έναν ξυλοδαρμό κάποιος να κάνει ισχαιμικό και να καταλήγει, δεν είναι όμως συχνό. Δεν διαπιστώσαμε άλλη παθολογία», επεσήμανε στην κατάθεσή του ο κ. Καλογριάς, συμπληρώνοντας πως ο 33χρονος δεν αντιμετώπιζε κάποιο ιατρικό πρόβλημα, το οποίο θα μπορούσε να επιφέρει τον θάνατό του.

Σύμφωνα με τον μάρτυρα όλα τα τραύματα συνετέλεσαν στην πρόκληση του ισχαιμικού επεισοδίου.

Ο ιατροδικαστής υποστήριξε ότι ο 33χρονος ακτιβιστής δεν είχε κάποιο ιατρικό πρόβλημα εξαιτίας του οποίου θα μπορούσε να επέλθει ο θάνατος του, καταρρίπτοντας έτσι την υπερασπιστική γραμμή.

Η κατάθεση του ιατροδικαστή –  ο οποίος ήταν εκ των ιατροδικαστών που διενήργησαν τη νεκροψία – νεκροτομή στη σορό του 33χρονου –  έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την υπερασπιστική γραμμή των κατηγορουμένων που υποστηρίζουν ότι ο Ζακ Κωστόπουλος αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας και ήταν εξαρτημένος από το αλκοόλ. «Είχε βαθιές εκδορές τραύματα στα χέρια στο κεφάλι. Εκδορές και τραύματα που με οποίο μηχανισμό και αν αυτά έγιναν, είναι τραύματα που μερικά από αυτά είχαν σαν αποτέλεσμα να βγει αίμα. Η ιατροδικαστική διερεύνηση έχει σαν στόχο να συνδυάσει τα αντικειμενικά ευρήματα με την αιτία θανάτου» ανέφερε στην κατάθεσή του ο ιατροδικαστής που δέχτηκε στη συνέχεια ερωτήσεις από την έδρα.

ΕισαγγελέαςΑν κάποιος πάσχει από καρδιακά νοσήματα θα φαίνεται από την έκθεση;

ΜάρτυραςΒεβαίως.

ΕισαγγελέαςΗ λιπώδης εμφάνιση του ήπατος μπορεί να έχει σχέση με την ρήξη μυοκαρδίου;

ΜάρτυραςΌχι. Στα 22 χρόνια ποτέ δεν έχουμε θεωρήσει ότι η λιπώδης διήθηση είναι αιτία θανάτου.

 

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ