Διαβήτης τύπου 2 άσκηση: Μείνετε σε φόρμα και διαχειριστείτε το διαβήτη χωρίς συνδρομή στο γυμναστήριο [vid]


Η σωματική δραστηριότητα είναι το κλειδί όσον αφορά τη διαχείριση του σακχάρου στο αίμα. Η τακτική άσκηση, ανεξάρτητα από την έντασή της και το είδος, βοηθά επίσης στη βελτίωση του ύπνου και τη μείωση του άγχους και του στρες. Ακολουθούν 4 τρόποι για να ασκηθείτε χωρίς μια ακριβή συνδρομή στο γυμναστήριο.

  • Μετακινηθείτε στα διαλείμματα εργασίας

Σήμερα, πολλές εργασίες απαιτούν ώρες μπροστά σε έναν υπολογιστή. Υπάρχει ωστόσο τρόπος να μετακινηθείτε κατά τη διάρκεια της εργάσιμης ημέρας. Μια εφαρμογή γνωστή με το όνομα Pomodoro μπορεί να σας υπενθυμίσει να κάνετε ένα πεντάλεπτο δίαλειμμα κάθε φορά που τελειώνετε ένα task. Ρυθμίστε ένα χρονόμετρο για 25 λεπτά, βάλτε το τηλέφωνό σας σε σίγαση και εστιάστε πλήρως σε ένα πράγμα που πρέπει να κάνετε. Όταν χτυπήσει η ειδοποίηση, κάντε ένα διάλειμμα 5 λεπτών, και ανεβοκατεβείτε τις σκάλες, τεντωθείτε. Αν μεγάλο μέρος της ημέρας σας είναι αφειρωμένο σε εργασία μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή, κάντε διαλείμματα κάθε μισή ώρα περίπου και κινήστε το σώμα σας. Θα μπορούσατε να κάνετε μερικές στάσεις γιόγκα ή να τρέχετε πάνω και κάτω στις σκάλες.

  • Κάντε μικρές βόλτες μετά τα γεύματα

Πιθανότατα πιστεύετε ότι δεν έχετε χρόνο να ασκηθείτε για 30 λεπτά κάθε μέρα, όπως συνιστούν οι περισσότεροι γιατροί. Γνωρίζετε όμως ότι τρεις 10λεπτες εκρήξεις άσκησης έχουν τόσα οφέλη για την υγεία όσα και μια συνεδρία 30 λεπτών; Πόσο δύσκολο θα ήταν να κάνετε ένα γρήγορο περπάτημα για 10 λεπτά μετά από κάθε γεύμα; Και, αν το κάνετε με ένα μέλος της οικογένειας ή έναν συνάδελφο, το όφελος είναι διπλό, και καλύτερη υγεία και καλύτερες σχέσεις.

  • Βγείτε έξω στον κήπο

Κηπουρική σημαίνει και σωματική δραστηριότητα, είτε σκάβετε, καθαρίζετε τα αγριόχορτα, σηκώνετε μεγάλες σακούλες με σάπια φύλλα ή σπρώχνετε ένα χλοοκοπτικό μηχάνημα. Επιπλέον, το να βρίσκεστε έξω στον ήλιο σας δίνει πρόσθετη βιταμίνη D, η οποία είναι σημαντική για την υγεία των οστών και των δοντιών.

  • Πήγαινε για πεζοπορία

Αν το περπάτημα στη γειτονιά σας φαίνεται βαρετό, αναζητήστε ένα τοπικό πάρκο. Πολλά έχουν μονοπάτια πεζοπορίας όπου μπορείτε να ασκηθείτε ενώ περπατάτε μέσα στη φύση, παρατηρώντας τα φυτά και τα ζώα, πουλιά κλπ.

Ακολουθεί βίντεο:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ