Θεραπεία μαλλιών στο σπίτι: Εύκολες DIY συνταγές για θεραπεία μαλλιών, σα να βγήκατε μόλις από το κομμωτήριο [vid]


Ανεξάρτητα από το ποιές είναι οι ανάγκες των μαλλιών σας, η φύση μας έχει προικίσει με συστατικά που λειτουργούν εξαιρετικά και είναι αποτελεσματικά για κάθε τύπο μαλλιών και τριχωτό της κεφαλής. Είτε λοιπόν θέλετε να δοκιμάσετε σπιτικές θεραπείες με υλικά που έχετε ήδη στο ντουλάπι της κουζίνας σας ή να δώσετε στα μαλλιά σας ένα διάλειμμα από τα προϊόντα της αγοράς – που σε αρκετές περιπτώσεις είναι βαριά και ακριβά – για να ξεκουραστούν, οι παρακάτω εύκολες συνταγές μπορεί να σας φανούν χρήσιμες.

  • Προσθέστε φυσική πρωτεΐνη στα μαλλιά σας με αυτό το σπιτικό βαθύ conditioner

Αυτή η συνταγή περιλαμβάνει τη χρήση ενός κανονικού conditioner, αλλά με τις επιπλέον προσθήκες, θα σας κάνει να νιώσετε σαν να βγήκατε μόλις από το κομμωτήριο.

Χρήση: Ρίξτε λίγο από το βαθύ conditioner σας σε ένα μπλέντερ και προσθέστε μαγιονέζα, λάδι καρύδας, μέλι, ελαιόλαδο και καστορέλαιο. Απλώστε το μείγμα σε νωπά μαλλιά και ξεπλύνετε με χλιαρό χλιαρό. Μετά μπορείτε αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε λάδι τεϊόδεντρου για έξτρα ενυδάτωση.

  • Κάντε τα μαλλιά σας πιο λεία και δυνατά με ρυζόνερο

Το νερό από ρύζι μπορεί να κάνει τα μαλλιά σας πιο υγιή και ακόμη πιο όμορφα. Στην ουσία αυτό που θα χρειαστείτε είναι το αμυλούχο νερό που απομένει αφού αφαιρέσετε τους κόκκους ρυζιού. Περιέχει πολλές βιταμίνες, βιταμίνη Ε, αμινοξέα, βιταμίνες Β και μέταλλα και κάνει τα μαλλιά πιο δυνατά, πιο λεία και πιο λαμπερά.

Χρήση: Θα χρειαστείτε ένα φλιτζάνι ρύζι, το οποίο αφού ξεπλύνετε καλά θα μουλιάσετε σε 3-4 φλιτζάνια νερό για 30 λεπτά. Όταν περάσει ο χρόνος, στραγγίστε το νερό σε ένα καθαρό μπουκάλι ψεκασμού. Λούστε τα μαλλιά σας με το ίδιο σαμπουάν ως συνήθως και αφού ξεβγάλετε, ψεκάστε με το ρυζόνερο τόσο τα μαλλιά όσο και το τριχωτό της κεφαλής και κάντε απαλό μασάζ. Αφήστε το νερό ρυζιού για 20 λεπτά, ξεπλύνετε και είστε έτοιμες/οι. Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε καθόλου conditioner μετά την εφαρμογή.

Ακολουθεί βίντεο:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ