Φήμες για ένα καυτό Toyota GR Aygo X


Με την φόρα που έχουν πάρει στην Toyota θα μπορούσε να υπάρξει και μια νέα μικρή βολίδα.

Του Γιάννη Σκουφή

Πρόσφατα η Toyota παρουσίασε τη νέα γενιά του πιο μικρού της μοντέλου. Που πλέον ονομάζεται Aygo X και διαφοροποιείται σε πολύ μεγάλο βαθμό από το υπάρχον Aygo, τόσο με τις αυξημένες διαστάσεις του αμαξώματος όσο και από το έντονα crossover στιλ και τη μεγάλη του απόσταση από το έδαφος.

Και από την στιγμή που οι Ιάπωνες αποφάσισαν να κατασκευάσουν ένα από τα μικρότερα crossover πόλης γιατί να μην ενισχύσουν περαιτέρω την εικόνα του; Γιατί όχι και με μία GR έκδοση, κάτι που στην Toyota μπορεί να μην επιβεβαιώνουν αλλά και δεν αποκλείουν.

Συγκεκριμένα, σε πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε ο Andrea Carlucci, αντιπρόεδρος και υπεύθυνος προϊοντικού marketing της Toyota Ευρώπης, δήλωσε πως υπάρχει το ενδεχόμενο μιας σπορ έκδοσης GR του Aygo X, ενώ έσπευσε να διευκρινίσει πως δεν περιλαμβάνεται στα πλάνα της εταιρείας.

Πάντως, ένα GR Aygo X ακούγεται κάπως υπερβολικό από πολλές απόψεις. Ακόμη και αν βασίζεται στο ίδιο πλαίσιο με το Yaris πολύ δύσκολα υπάρχει το περιθώριο για ένα τόσο μικρό, καυτό μίνι.

Από την άλλη, ένα νέο μέλος στην σπορ σειρά GR θα τόνωνε για τα καλά την εικόνα της Toyota από κάτω προς τα πάνω. Ακόμη και αν δεν είχε έναν τόσο ισχυρό κινητήρα όσο του GR Yaris, οτιδήποτε πιο ισχυρότερο θα ήταν ευπρόσδεκτο από τους οπαδούς της μάρκας.

Για παράδειγμα, θα μπορούσε κάλλιστα να υπάρξει μια σπορ έκδοση με όλα τα αξεσουάρ GR και τον κινητήρα των 1.500 κυβικών και των 125 ίππων του Yaris που θα μπορούσε να αντιμετωπίσει για παράδειγμα το Hyundai i10 N-Line με τον turbo 100άρι.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ