Τουρκία : Σώοι όλοι οι εγκλωβισμένοι μετά την κατάρρευση κτηρίου στη Μαλάτια – Σοκαριστικές εικόνες


Δεν υπάρχουν νεκροί απο την κατάρρευση κτηρίου στη Μαλάτια της Τουρκίας, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Συνολικά 21 άνθρωποι σώθηκαν χθες Τρίτη όταν κατέρρευσε ακίνητο στη Μαλάτια, στην ανατολική Τουρκία, όπου δεν διαπιστώθηκε κανένας θάνατος, ανακοίνωσαν οι αρχές αφού ολοκληρώθηκε η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.

«Δόξα τω Θεώ, δεν υπάρχει κανένα θύμα» στα συντρίμμια, συνόψισε νωρίς σήμερα το πρωί μέσω Twitter ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, ο Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Προηγουμένως, ο υφυπουργός Εσωτερικών, ο Ισμαήλ Τσατακλί, ο οποίος είχε μεταβεί επιτόπου, δήλωσε στον Τύπο ότι δεκατρείς άνθρωποι ανασύρθηκαν ζωντανοί από τα σωστικά συνεργεία και άλλοι οκτώ μπόρεσαν να βγουν χωρίς καμιά βοήθεια.

Οι πέντε από τους ανθρώπους που διασώθηκαν συνέχιζαν να νοσηλεύονται τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη, χωρίς πάντως να θεωρείται ότι κινδυνεύει η ζωή τους, διευκρίνισε ο κυβερνήτης της επαρχίας της Μαλάτιας, ο Άιντιν Μπαρούς.

Ο κ. Μπαρούς είχε πει χθες βράδυ ότι οι δύο από τους διασωθέντες εισήχθησαν σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ).

Κάμερα κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης κατέγραψε την εντυπωσιακή σκηνή της κατάρρευσης του κτιρίου λίγο πριν από τις 17:00 (τοπική ώρα· 16:00 ώρα Ελλάδας) σε πολυσύχναστο δρόμο στο κέντρο της Μαλάτιας: το μικρό κτίριο ξαφνικά καταρρέει μέσα σε σύννεφο σκόνης.

Αυτοκίνητο σταθμευμένο μπροστά του απομακρύνεται με τον οδηγό του προφανώς τρομοκρατημένο να αναπτύσσει ταχύτητα, ενώ διερχόμενοι τρέχουν να βοηθήσουν τους ανθρώπους που παγιδεύτηκαν κάτω από τα συντρίμμια.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Habertürk πως άκουσε «έναν κρότο» προτού το κτίριο καταρρεύσει. «Νομίζαμε ότι ήρθε η ημέρα της κρίσεως», πρόσθεσε.

Πάνω από 260 μέλη σωστικών συνεργείων αναπτύχθηκαν στο σημείο, σύμφωνα με την κυβερνητική υπηρεσία αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών (AFAD). Τα συντρίμμια φωτίζονταν με προβολείς όλη νύχτα, όσο διεξαγόταν επιχείρηση έρευνας.

Ο κυβερνήτης της επαρχίας της Μαλάτιας ζήτησε χθες το βράδυ από τους κατοίκους και τους δημοσιογράφους να μείνουν σε απόσταση από τον τόπο της καταστροφής, ώστε να μπορούν τα μέλη των σωστικών συνεργείων να εντοπίζουν ενδείξεις ζωής κάτω από την άμορφη μάζα μπετόν και μετάλλου.

Τα αίτια της κατάρρευσης μένουν να εξακριβωθούν, ωστόσο γίνονταν εργασίες στο ακίνητο, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ και τοπικούς αξιωματούχους. Ο κυβερνήτης της Μαλάτιας Μπαρούς εκτίμησε πως η κατάρρευση έγινε «εξαιτίας» των εργασιών.

Τέσσερις άνθρωποι –ο ιδιοκτήτης του ακινήτου και τρία πρόσωπα που εκτελούσαν τα έργα– συνελήφθησαν και προφυλακίστηκαν, ανακοίνωσε χθες βράδυ το γραφείο του εισαγγελέα της Μαλάτιας.

Στη Μαλάτια, πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας, 500 χιλιόμετρα ανατολικά της πρωτεύουσας Άγκυρας, ζουν 450.000 κάτοικοι.

Το ακίνητο στέγαζε καταστήματα, ανάμεσά τους εστιατόριο και καφετέρια, δήλωσε ο Ενβέρ Κιράζ, πρόεδρος της τοπικής οργάνωσης του αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ