Προκαλεί και πάλι ο Ακάρ: Οι συμμαχίες της Ελλάδας θα προκαλέσουν «ζημιές»


Νέες απειλές κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ, γνωστός για την προκλητική ρητορική του εναντίον της χώρας μας

Σε συνέντευξή του στη Hürriyet ο Ακάρ υποστηρίζει ότι οι διμερείς συμμαχίες της Ελλάδας θα προκαλέσουν ζημιά και ρωγμές στο ΝΑΤΟ και πως δεν είναι λογικό «να μην κοιτάς το μπόι σου και την ισχύ σου».

»Στη Μεσόγειο κάποιες χώρες δεν κοιτάζουν το μπόι τους και την ισχύ τους και προσπαθούν να αναλάβουν κάποιους ρόλους», σημείωσε χαρακτηριστικά, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ.

Ο Ακάρ μάλιστα αντιστρέφοντας την πραγματικότητα είπε ότι η Άγκυρα αποτελεί εγγύηση ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή και εξαπέλυσε τα πυρά του στη Γαλλία λέγοντας ότι προσπαθεί να συμμαχήσει με την Ελλάδα στον ενεργειακό τομέα, αλλά την προμηθεύει και με όπλα δημιουργώντας ζημιά και στο ΝΑΤΟ και στην Ελλάδα.

Ο Ερντογάν προαναγγέλλει νέες έρευνες και γεωτρήσεις

Την ίδια ώρα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε πως η Τουρκία έχει ανοίξει 14 πηγάδια βαθέων υδάτων και πέρυσι έκανε τη μεγαλύτερη ανακάλυψη φυσικού αερίου στην ιστορία της στη Μαύρη Θάλασσα.

Η Άγκυρα είπε θα προχωρήσει σε νέες σεισμικές έρευνες και γεωτρήσεις στη Μαύρη Θάλασσα και την Ανατολική Μεσόγειο «είτε το θέλετε είτε όχι».

«Είτε το θέλετε είτε όχι εμείς θα αυξήσουμε τα γεωτρύπανα τα οποία διαθέτουμε, θα κάνουμε και περισσότερες σεισμικές έρευνες. Έτσι και στη Μαύρη Θάλασσα και στη Μεσόγειο θα εντοπίσουμε οτιδήποτε υπάρχει και θα το εξορύξουμε», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ