Αύξηση 313% στο κονδύλι για τις επιδοτήσεις ρεύματος – Αναλυτικά παραδείγματα


Αυξημένο κατά 313% είναι το ποσό που έχει προϋπολογίσει η κυβέρνηση για την νέα επιδότηση των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος. Από τα αρχικώς 150 εκατ. ευρώ που είχε προϋπολογίσει, το ποσό ήδη αυξήθηκε στα 620 εκατ. ευρώ και πιθανότατα θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, για τους οικιακούς καταναλωτές ρεύματος και τις επιχειρήσεις που ηλεκτροδοτούνται από το δίκτυο χαμηλής τάσης η επιδότηση αυξάνεται για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο στα 39 ευρώ το μήνα, από 9 ευρώ που ήταν το Σεπτέμβριο και 18 ευρώ τον Οκτώβριο, με όριο κατανάλωσης πάντα τις 300 κιλοβατώρες το μήνα.

Για τους δικαιούχους Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου η επιδότηση γίνεται 45 ευρώ μηνιαίως, από 24 ευρώ τον Οκτώβριο.

Οι ανωτέρω επιδοτήσεις εκτιμάται πως καλύπτουν πάνω από το 70% των καταναλωτών.

Αναλυτικά παραδείγματα που αφορούν λογαριασμούς της ΔΕΗ

Για κατανάλωση 300 κιλοβατώρες τον μήνα η ρήτρα αναπροσαρμογής θα είναι 50 ευρώ, ποσό που θα απορροφηθεί από την έκπτωση ενέργειας και την επιδότηση της πολιτείας. Σε αυτήν την κατηγορία η συνολική επιβάρυνση θα είναι μηδενική.

Για κατανάλωση 400 κιλοβατώρες τον μήνα, η ρήτρα αναπροσαρμογής είναι 60 ευρώ, και θα μειωθεί από την έκπτωση ενέργειας και την επιδότηση της πολιτείας. Σε αυτήν την κατανάλωση η αύξηση που θα πληρωθεί είναι 3 ευρώ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ