«Στενάζουν» τα νοσοκομεία: Εκτός ΜΕΘ ασθενείς με κορονοϊό – Αποφασίζουν για επιστράτευση γιατρών

Η αύξηση των κρουσμάτων και των εισαγωγών ασθενών με κορονοϊό πιέζουν το ΕΣΥ, με τους υγειονομικούς να καταγγέλλουν πως οι ΜΕΘ είναι πλήρεις και υπάρχουν λίστες αναμονής για διασωλήνωση. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση είναι ένα βήμα πριν από την επιστράτευση γιατρών

Η αυξανόμενη πίεση στα νοσοκομεία της Ελλάδας από τις νοσηλείες νέων ασθενών με Covid-19 δρομολογεί εξελίξεις, με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να ετοιμάζει παρεμβάσεις προκειμένου να αποσυμφορήσει το ΕΣΥ.

Συγκεκριμένα σήμερα θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη της ηγεσίας του υπ. Υγείας με τους εκπροσώπους του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και Ιατρικών Συλλόγων, όπου θα συζητηθεί το θέμα της επιστράτευσης γιατρών που θα ενισχύσουν το ΕΣΥ.

Το μοντέλο που αναμένεται να ακολουθηθεί θα είναι παρόμοιο με αυτό του περασμένου Μαρτίου. Οι Σύλλογοι θα απευθύνουν πρόσκληση στα μέλη τους για να βοηθήσουν στα νοσοκομεία της κάθε περιοχής, μετά το τέλος της προθεσμίας και αφού αξιολογηθούν τα αποτελέσματα, το υπ. Υγείας θα προχωρήσει στην επιστράτευση γιατρών.

«73 ασθενείς περιμένουν για ΜΕΘ στην Ελλάδα»

Οι δείκτες της πανδημίας ανησυχούν και πάλι με το ένα «μαύρο» ρεκόρ να διαδέχεται το άλλο, την ώρα που τα νοσοκομεία της χώρας έχουν ήδη ξεπεράσει τα όριά τους, εκπέμποντας αγωνιώδες σήμα κινδύνου.

Σήμερα, το MEGA αποκάλυψε ότι 73 ασθενείς περιμένουν να βρεθεί ένα κρεβάτι σε ΜΕΘ, με άμεσο κίνδυνο για τη ζωή τους. Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ, 73 συμπολίτες μας νοσηλεύονταν σε κοινό θάλαμο νοσηλείας ή ράντζο περιμένοντας προκειμένου να μπουν σε ΜΕΘ. Στη λίστα αναμονής υπάρχουν και άνθρωποι που περιμένουν για ένα κρεβάτι σε ΜΕΘ από την 01/11. Σημειώνεται ότι στη λίστα δεν περιλαμβάνονται αποκλειστικά ασθενείς με Covid αλλά και από άλλα νοσήματα. Εκ των 73 συμπολιτών μας που βρίσκονται στη λίστα αναμονής, οι 50 είναι στην Αττική.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here