Αποτρίχωση συμβουλές: Δέρμα λείο και μεταξένιο μετά το ξύρισμα; Μάθε πώς να το πετύχεις!

Το ξύρισμα αποτελεί την πιο εύκολη και οικονομική λύση για να απομακρύνεις τις ανεπιθύμητες τρίχες από το δέρμα σου. Ωστόσο, θα είναι πολλές οι φορές που θα σου έχουν ξεφύγει κάποιες ή θα έχεις δει ότι το δέρμα σου γίνεται πιο άγριο και πιο ερυθρό. Δεν ξέρεις τι να κάνεις σε αυτήν την περίπτωση; Μάθε από εμάς, λοιπόν, πώς θα κάνεις το δέρμα σου πιο λείο και απαλό για να μη μπορεί να αντισταθεί κανείς στη θέα των ποδιών σου!

 1. Φρόντισε να μην ξυρίζεσαι με στεγνό δέρμα: Το στεγνό ξύρισμα μπορεί να αποβεί μοιραίο για το δέρμα σου, καθώς μπορεί να τραυματιστείς. Για τον λόγο αυτό, θα πρέπει να ξυρίζεσαι όσο βρίσκεσαι στο ντους. Το ζεστό νερό που θα πέσει πάνω σου, θα ανοίξει τους πόρους του δέρματος και θα μαλακώσει τους θύλακες των τριχών. Συνεπώς, το ξύρισμα θα γίνει πολύ πιο εύκολο και δεν θα δημιουργηθεί καμία βλάβη στο δέρμα.
 2. Κάνε απολέπιση πριν το ξύρισμα: Η απολέπιση με ένα scrub πριν το ξύρισμα θα συμβάλλει θετικά στην σωστή απομάκρυνση των τριχών. Το scrub θα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα που έχουν
  παγιδευτεί στο δέρμα και θα κάνει την επιδερμίδα πιο λεία και γυαλιστερή. Τώρα, θα μπορεί εύκολα το ξυραφάκι να γλιστρήσει πάνω στην επιφάνεια του ποδιού σου.
 3.  Παρακολούθησε την κατεύθυνση των τριχών σου: Για να παραμείνει το δέρμα λείο, χωρίς τραυματισμούς και γδαρσίματα, είναι καλό να ακολουθήσεις με το ξυραφάκι σου την κατεύθυνση των τριχών σου. Στη συνέχεια, κι αν δεν έχεις τόσο ευαίσθητο δέρμα, κατεύθυνέ το προς την αντίθετη πλευρά.
 4. Χρησιμοποίησε κρέμα ή αφρό ξυρίσματος: Η χρήση αυτών των δύο θα κάνουν το δέρμα σου μαλακό και λαμπερό. Αν σου έχουν τελειώσει, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το μαλακτικό των μαλλιών σου ή ένα ελαφρύ σαπούνι.
 5. Σύρε μόνο μία φορά: Δεν χρειάζεται να σύρεις το ξυραφάκι συνέχεια στην ίδια περιοχή για να
  σιγουρευτείς ότι έχουν φύγει όλες οι τρίχες. Αν το κάνεις αυτό, μπορεί να προκαλέσεις ξηρότητα και ερεθισμό. Φρόντισε να προμηθευτείς ένα καλό ξυραφάκι, το οποίο θα σύρεις μόνο μία φορά από την κάθε περιοχή.
 6. Χρησιμοποίησε λάδι σώματος μετά το ξύρισμα: Αφού ξυριστείς, χρησιμοποίησε λάδι σώματος για να διατηρήσεις το δέρμα σου λείο και μεταξένιο. Το λάδι θα διατηρήσει την υγρασία του δέρματος και θα απομακρύνει την ερυθρότητα και την ξηρότητα της επιδερμίδας.
 7. Άλλαζε ξυραφάκι μετά από 3 χρήσεις: Η συχνή αλλαγή του ξυραφιού είναι απαραίτητη για να πετύχεις ένα καλό ξύρισμα. Στις 3 χρήσεις οι λεπίδες είναι ακόμα αιχμηρές. Όμως, αργότερα χάνουν την αιχμηρότητά τους και στην προσπάθειά σου να ξυριστείς καλά, μπορεί να
  τραυματιστείς.

Αν ακολουθήσεις τις συμβουλές μας, θα δεις τεράστια αλλαγή στο δέρμα σου! Τώρα, θα
μπορείς να φοράς κοντά φορέματα χωρίς φόβο!

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here