Υγεία health tracking apps: Οι εφαρμογές παρακολούθησης της υγείας βελτιώνουν την ποιότητα υγειονομικής περίθαλψης

Ένα ευρύ φάσμα καινοτομιών πρόκειται να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο τόσο οι επαγγελματίες υγείας όσο και οι ασθενείς βιώνουν τη θεραπεία. Κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει όλα όσα συνέβησαν στην υγειονομική περίθαλψη τους τελευταίους 18 μήνες. Οι άνευ προηγουμένου προκλήσεις της παγκόσμιας πανδημίας σημαίνουν ότι υπάρχουν πλέον λιγότερες ευκαιρίες από ποτέ για συναντήσεις των ιατρών με ασθενείς. Για να αντιμετωπιστεί αυτή η πρόκληση, μια πολύτιμη γέφυρα μεταξύ των παρόχων υγειονομικής περίθαλψης και των ασθενών έχει προκύψει. Πρόκειται για μια νέα γενιά τεχνολογίας παρακολούθησης της υγείας, όπως εφαρμογές υγείας για κινητά, τεχνητή νοημοσύνη, και ρομποτική.

Η διάμεση ηλικία του παγκόσμιου πληθυσμού αυξάνεται και αυτός ο γηραιότερος πληθυσμός έχει πιο σύνθετες ανάγκες φροντίδας. Ταυτόχρονα, οι τεχνολογικές εξελίξεις εκτοξεύονται και αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο παρέχεται η ιατρική φροντίδα. Οι νέες εξελίξεις στην τεχνολογία έχουν κάνει τη φροντίδα των ασθενών πιο αποτελεσματική και ευκολότερη για τους υγειονομικούς, οι οποίοι διαχειρίζονται μεγάλο αριθμό ασθενών. Αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο για την παροχή καλύτερης φροντίδας στους ασθενείς με πιο βολικές και προσβάσιμες επιλογές. Μάλιστα, σε μια έρευνα με 600 νοσηλευτές, το 82% έχει μια κάπως ή πολύ θετική άποψη για το πώς η τεχνολογία επηρεάζει τη φροντίδα των ασθενών.

Εφαρμογές υγειονομικής περίθαλψης

Σύμφωνα με μια μελέτη της GreatCall, το 93% των γιατρών πιστεύει ότι οι εφαρμογές υγειονομικής περίθαλψης μπορούν να βελτιώσουν την υγεία του ασθενούς. Μια άλλη μελέτη, από τη Skycure, διαπίστωσε ότι το 80% των γιατρών χρησιμοποιούν τεχνολογία κινητής τηλεφωνίας κατά την παροχή φροντίδας ασθενών. Αυτή η χρήση έξυπνων συσκευών και εφαρμογών για κινητά από επαγγελματίες υγείας μεταμορφώνει την κλινική πρακτική:

  • στη διάγνωση των ασθενών
  • στην παρακολούθηση ασθενειών
  • έως την πραγματοποίηση ακριβών υπολογισμών
  • στη διαχείριση των χρονοδιαγραμμάτων τους
  • στην οργάνωση αρχείων υγείας
  • στην κλινική τεκμηρίωση
  • τέλος, στη βελτίωση των διαδικασιών

 

Υπάρχουν εφαρμογές που μπορούν να βοηθήσουν τις εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης να χειρίζονται περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης πολύ πιο αποτελεσματικά. Χρησιμοποιώντας αυτές τις εφαρμογές, μια εγκατάσταση μπορεί να ειδοποιήσει τους γιατρούς για μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης πριν κοινοποιήσει τα δεδομένα του ασθενούς στη συσκευή, ανεξάρτητα από τη γεωγραφική τους θέση. Οι προγραμματιστές εφαρμογών υγειονομικής περίθαλψης ανεβάζουν την ήδη επιταχυνόμενη βιομηχανία υγειονομικής περίθαλψης στο επόμενο επίπεδο.

Ηλεκτρονικά αναφερόμενα από τον ασθενή αποτελέσματα (ePROs)

Τα ePROs, ή ηλεκτρονικά αποτελέσματα που αναφέρονται από τον ασθενή, δίνουν στους ασθενείς τη δυνατότητα να απαντούν σε ερωτήσεις. Τους βοηθούν επίσης να δίνουν αναφορές κατά τη διάρκεια μιας δοκιμής, χρησιμοποιώντας τις έξυπνες συσκευές τους για να δημιουργήσουν ένα ηλεκτρονικό ημερολόγιο της εμπειρίας θεραπείας. Η υιοθέτηση της τεχνολογίας ePROs μπορεί να κρατήσει τους ασθενείς εμπλεκόμενους και ενεργά στην παρεχόμενη φροντίδα, βοηθώντας παράλληλα τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης να βελτιώσουν την εμπειρία των ασθενών σχεδιάζοντας τα επόμενα βήματα.

Επιπρόσθετα, τα ePROs μπορούν να ωφελήσουν το ερευνητικό προσωπικό. Οι ερευνητές μπορούν να ορίσουν μια κοόρτη γύρω από τις μεταλλάξεις, τις ενδείξεις και άλλα χαρακτηριστικά από τα δεδομένα. Βοηθά επίσης τις ομάδες με την πάροδο του χρόνου να κατανοήσουν, σε πραγματικό χρόνο, τις τοξικότητες που σχετίζονται με ένα συγκεκριμένο θεραπευτικό σχήμα. Καθώς τα δεδομένα που αναφέρονται από τον ασθενή είναι ηλεκτρονικά διαθέσιμα, μειώνει την διπλή καταχώριση από το προσωπικό και είναι πιο αξιόπιστα, εστιασμένα και ευκολότερα στην ερμηνεία από τις πηγές σε χαρτί.

Έξυπνο νοσοκομείο

Τις προηγούμενες δεκαετίες, τα συνδεδεμένα μοντέλα υγείας ήταν απλώς μια ουτοπική ιδέα. Ωστόσο, η επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού στην πανδημία φέρνει την ιδέα του έξυπνου νοσοκομείου στην πραγματικότητα. Λοιπόν, τι είναι ένα «έξυπνο νοσοκομείο»; Τα έξυπνα νοσοκομεία δημιουργούν έναν πιο ολοκληρωμένο, αποτελεσματικό χώρο που ταιριάζει καλύτερα και στα δύο μέρη (παρόχους υγειονομικής περίθαλψης και ασθενείς), μέσω της εφαρμογής επείγουσας τεχνολογίας όπως η τεχνητή νοημοσύνη, τα μεγάλα δεδομένα, η μηχανική μάθηση και το διαδίκτυο των πραγμάτων.

Η επόμενη δεκαετία θα παρουσιάσει νέες ευκαιρίες και τεχνολογίες που δημιουργούν αξία και βελτιώνουν δραματικά τη φροντίδα των ασθενών. Ενσωματώνοντας έξυπνες τεχνολογίες υποδομής στα νοσοκομεία, οι πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης θα είναι σε θέση να αυξήσουν την αποτελεσματικότητα, να μεγιστοποιήσουν την άνεση των ασθενών και να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες της φροντίδας των ασθενών σε έναν σύγχρονο κόσμο. Οι φιλόδοξοι στόχοι απαιτούν νέους τρόπους εργασίας όπου το προσωπικό, οι ασθενείς και οι επισκέπτες υποστηρίζονται σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού τους. Αυτό απαιτεί την αναγνώριση του ζωτικού ρόλου που μπορεί να διαδραματίσει το κτίριο, ειδικά τα ψηφιακά του συστήματα.

Ένα υπέροχο μέλλον ξετυλίγεται στον χώρο της υγείας

Με σιγουριά η επόμενη δεκαετία θα παρουσιάσει ένα νέο και βελτιωμένο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης που δημιουργεί αξία και βελτιώνει δραματικά τη φροντίδα των ασθενών. Αυτό το σύστημα θα εκτελεστεί ενσωματώνοντας έξυπνες τεχνολογίες υποδομής στην υγειονομική περίθαλψη, για παράδειγμα, μετακίνηση στο cloud ή σε ιδιωτικά κέντρα δεδομένων και διαχείριση κεντρικών πληροφοριών. Μέσω αυτού, όλοι οι πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης θα μπορούν να αυξήσουν την αποτελεσματικότητά τους, ενώ παράλληλα θα μεγιστοποιήσουν τη φροντίδα των ασθενών. Υπάρχουν συναρπαστικές στιγμές μπροστά.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here