Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου: Η υλοποίηση της Εθνικής Στρατηγικής για το Μεταναστευτικό


Τρεις πυλώνες της Εθνικής Στρατηγικής για το Μεταναστευτικό που υλοποιούνται με μετρήσιμα αποτελέσματα παρουσιάζει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

«Είναι η πρώτη φορά που στο Μεταναστευτικό οι εξαγγελίες δεν “μένουν στα λόγια”», σημειώνει το υπουργείο και προσθέτει: «Δύο χρόνια μετά, η χώρα μας έχει ανακτήσει τον έλεγχο του Μεταναστευτικού. Αφήνει πίσω της οριστικά τη δυσπιστία και την αναποτελεσματικότητα στη διαχείρισή του. Σχεδιάζει ένα “αύριο” με σιγουριά και αισιοδοξία».

Συγκεκριμένα, οι τρεις πυλώνες που περιγράφονται είναι οι εξής:

  • Ολοκληρώνεται ένα σύγχρονο εθνικό σύστημα υποδοχής στα σημεία εισόδου με τις νέες κλειστές ελεγχόμενες δομές, που κατασκευάζονται με βάση τα ευρωπαϊκά πρότυπα. Όπως ανακοινώνεται, στις 27 Νοεμβρίου εγκαινιάζονται τα νέα κέντρα σε Κω και Λέρο.
  • Περιορίζονται οι επιπτώσεις της μεταναστευτικής κρίσης στις τοπικές κοινωνίες με χρηματοδοτικά εργαλεία για την ενίσχυση υπηρεσιών και την κατασκευή έργων σε δήμους, στα όρια των οποίων λειτουργούν δομές φιλοξενίας. Συγκεκριμένα, το σύνολο των ανταποδοτικών τελών και αποζημιώσεων για τη διετία 2020-2021 ανέρχεται σε περισσότερα από 31 εκατομμύρια ευρώ, ενώ έχουν εγκριθεί 17,9 εκατομμύρια ευρώ για 57 έργα σε 30 δήμους από το Ταμείο Αλληλεγγύης.
  • Γίνεται σταδιακή αποσυμφόρηση των νησιών και της ενδοχώρας διασφαλίζοντας ίση κατανομή των αιτούντων άσυλο στις περιφέρειες της χώρας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ