Αθλητισμός: H αερόβια άσκηση μπορεί να σας βοηθήσει να νιώσετε καλύτερα και να απολαύσετε τη ζωή [vid]


Ανεξάρτητα από την ηλικία, το βάρος ή την αθλητική σας ικανότητα, η αερόβια δραστηριότητα είναι καλή για εσάς. Καθώς το σώμα σας προσαρμόζεται στην τακτική αερόβια άσκηση, θα γίνετε πιο δυνατοί/ες. Δείτε πώς η αερόβια δραστηριότητα μπορεί να σας βοηθήσει να νιώσετε καλύτερα και να απολαύσετε τη ζωή στο έπακρο.

Η αερόβια δραστηριότητα μπορεί να σας βοηθήσει να:

  • Κρατήσετε μακριά τα περιττά κιλά

Σε συνδυασμό με μια υγιεινή διατροφή, η αερόβια άσκηση σας βοηθά να χάσετε βάρος και να διατηρήσετε τα κιλά σας.

  • Αποφύγετε τις ιογενείς ασθένειες

Η αερόβια άσκηση ενεργοποιεί το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Αυτό μπορεί να σας κάνει λιγότερο επιρρεπείς σε ιογενείς ασθένειες, όπως κρυολόγημα και γρίπη.

  • Μειώσετε τους κινδύνους για την υγεία σας

Η αερόβια άσκηση μειώνει τον κίνδυνο πολλών καταστάσεων υγείας, όπως η παχυσαρκία, οι καρδιακές παθήσεις, η υψηλή αρτηριακή πίεση, ο διαβήτης τύπου 2, το μεταβολικό σύνδρομο, το εγκεφαλικό επεισόδιο και ορισμένοι τύποι καρκίνου. Οι αερόβιες ασκήσεις με βάρη, όπως το περπάτημα, βοηθούν στη μείωση του κινδύνου οστεοπόρωσης.

  • Διαχειριστείτε τις χρόνιες παθήσεις

Η αερόβια άσκηση μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και στον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα. Μπορεί να μειώσει τον πόνο σε άτομα με αρθρίτιδα. Μπορεί επίσης να βελτιώσει την ποιότητα ζωής και τη φυσική κατάσταση σε άτομα που είχαν καρκίνο. Εάν έχετε στεφανιαία νόσο, η αερόβια άσκηση μπορεί να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε την κατάστασή σας.

  • Δυναμώσετε την καρδιά σας

Μια πιο δυνατή καρδιά δεν χρειάζεται να χτυπά τόσο γρήγορα. Μια πιο δυνατή καρδιά αντλεί επίσης το αίμα πιο αποτελεσματικά, γεγονός που βελτιώνει τη ροή του σε όλα τα μέρη του σώματός σας.

  • Διατηρήσετε τις αρτηρίες σας καθαρές

Η αερόβια άσκηση ενισχύει τη λιποπρωτεΐνη υψηλής πυκνότητας (HDL), την «καλή» χοληστερόλη και μειώνει τη λιποπρωτεΐνη χαμηλής πυκνότητας (LDL), την «κακή» χοληστερόλη. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε λιγότερη συσσώρευση πλακών στις αρτηρίες σας.

  • Ζήσετε περισσότερο

Μελέτες δείχνουν ότι οι άνθρωποι που συμμετέχουν σε τακτική αερόβια άσκηση ζουν περισσότερο από εκείνους που δεν ασκούνται τακτικά. Μπορεί επίσης να έχουν χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου από διάφορες αιτίες, όπως καρδιακές παθήσεις και ορισμένους καρκίνους.

Ακολουθεί βίντεο:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ