Φυτά εσωτερικού χώρου: Αλλάξτε την ενέργεια μέσα στο σπίτι σας προσθέτοντας περισσότερο πράσινο


Θέλεις να ξυπνάς σε ένα χαλαρωτικό και ευδιάθετο περιβάλλον; Πρόσθεσε στο δωμάτιό σου φυτά που αντέχουν στους εσωτερικούς χώρους. Επίλεξε εκείνα που παράγουν μεγάλες ποσότητες οξυγόνου, προσθέτοντας έτσι μια αίσθηση ζωντάνιας και ευεξίας στον χώρο. Είναι αλήθεια πως τα φυτά απελευθερώνουν διοξείδιο του άνθρακα κατά τη διάρκεια της νύχτας, αλλά οι ποσότητες αυτές είναι σχεδόν μηδαμινές μπροστά στο οξυγόνο που παράγουν και στις τοξικές ουσίες που απορροφούν από τον αέρα. Επομένως, η διακόσμηση του υπνοδωματίου μας με φυτά εσωτερικού χώρου συμβάλλει θετικά στη διάθεσή μας!

Όμως, ποια είναι τα φυτά αυτά;

  • Αλόη: Η αλόη είναι ένα τροπικό φυτό που αντέχει στις υψηλές θερμοκρασίες. Ευδοκιμεί σε ημισκιερό μέρος, δηλαδή πρέπει να αποφεύγει τον έντονο ήλιο, αλλά και την παγωνιά. Δεν θέλει πολύ συχνά πότισμα κι έτσι αποτελεί μία ιδανική επιλογή για φυτό εσωτερικού χώρου.
  • Ορχιδέα: Η ορχιδέα φαλενόψις αποτελεί μία εξαίρετη επιλογή για το δωμάτιό σου! Τα χρώματά της και τα φύλλα της που διαρκούν τρεις μήνες θα σε εντυπωσιάζουν! Επίλεξε να την τοποθετήσεις σε φωτεινό σημείο μακριά από τις ακτίνες του ήλιου και από θερμικά σώματα.
  • Πόθος: Είναι το ιδανικό αναρριχόμενο φυτό! Μπορείς να το τοποθετήσεις πάνω από τη βιβλιοθήκη ή την ντουλάπα σου και να το βλέπεις κάθε πρωί που ξυπνάς! Είναι ένα φυτό που δεν χρειάζεται ιδιαίτερα μεγάλη γλάστρα για να μεγαλώσει. Ο πόθος είναι από τα φυτά που καθαρίζουν την ατμόσφαιρα από τους ρύπους και τις μυρωδιές. Πρέπει να τα τοποθετήσεις σε σημείο που δεν έχει πολύ φως γιατί αλλιώς θα κιτρινίσουν τα φύλλα του!
  • Δράκαινα: Η δράκαινα αποτελεί το καλύτερο δενδροειδές φυτό για μεγάλα δωμάτια! Ξεχωρίζει για τον κορμό της και τα μυτερά της φύλλα. Είναι ιδανικό φυτό για εσωτερικό χώρο, καθώς καθαρίζει τον αέρα από τις τοξικές ουσίες και κάνει το περιβάλλον πιο υγιές.
  • Χρυσάνθεμο: Το χρυσάνθεμο είναι το φυτό που χαρίζει πλούσια ανθοφορία και χρώμα! Μπορεί
    να καθαρίσει την ατμόσφαιρα του δωματίου μας, αν και δεν το συγκαταλέγουν εύκολα στα φυτά εσωτερικού χώρου. Η αλήθεια είναι ότι χρειάζεται πιο πολύ φροντίδα από όσα έχουν αναφερθεί παραπάνω, αλλά το χρώμα του και η ευχάριστη διάθεση που θα σου δημιουργήσει, θα σε ανταμείψει!
  • Λεβάντα: Η λεβάντα αποτελεί το απόλυτο αρωματικό φυτό για το δωμάτιο! Εκτός από φανταστικό χρώμα του, απομακρύνει τα έντομα και, πιο συγκεκριμένα τα κουνούπια! Χρειάζεται να την τοποθετήσεις σε φωτεινές περιοχές του δωματίου, στις οποίες θα λούζεται από το φως του ήλιου.

 

Όλα αυτά τα φυτά αποτελούν «βόμβες» οξυγόνου! Γίνε φίλος/ -η μαζί τους και θα καταλάβεις αμέσως την αλλαγή της διάθεσής σου!

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ