Επιδότηση ρεύματος: Στα 39 ευρώ η μηνιαία επιδότηση για λογαριασμό ρεύματος – Ελάφρυνση για φυσικό αέριο [vid]


Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη 10 Νοεμβρίου τον υπερδιπλασιασμό της επιδότησης των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος για τον μήνα Νοέμβριο και Δεκέμβριο. Παράλληλα, έκανε λόγο και για πακέτο μέτρων στήριξης για τα νοικοκυριά που καταναλώνουν φυσικό αέριο, καθώς και τις βιομηχανίες που ηλεκτροδοτούνται από τη μέση τάση.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός, το πακέτο μέτρων στήριξης των καταναλωτών από τις αυξήσεις των τιμών της ενέργειας ανέρχεται πλέον στα 620 εκατ. ευρώ. Την ίδια ώρα, αναφορικά με τους λογαριασμούς ρεύματος, η επιδότηση ανεβαίνει για τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο στα 39 ευρώ ανά μήνα και για τις καταναλώσεις έως 300 Κιλοβατώρες.

Για τον μήνα Οκτώβριο διατηρείται η επιχορήγηση των 18 ευρώ, ενώ για τους δικαιούχους του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ) η επιδότηση αυξάνεται στα 45 ευρώ ανά μήνα για τον Νοέμβριο και Δεκέμβριο από 24 ευρώ.

Ο κ. Σκρέκας ανακοίνωσε ακόμη μέτρα οικονομικής στήριξης και για τους καταναλωτές φυσικού αερίου. Ειδικότερα, όπως δήλωσε ο υπουργός, αναστέλλεται η πληρωμή της ρυθμιζόμενης χρέωσης για το δίκτυο διανομής κατά τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο. Έτσι ένα νοικοκυριό με κατανάλωση 2 θερμικών μονάδων θα έχει έκπτωσης από 20 έως 40 ευρώ.

Μέτρα για τον περιορισμό των επιπτώσεων από τις αυξήσεις στην ενέργεια για τις βιομηχανίες

Σύμφωνα με τον υπουργό, για τις βιομηχανίες που ηλεκτροδοτούνται από τη χαμηλή τάση και μέση τάση αλλά και για τους ενεργοβόρους καταναλωτές της μέσης τάσης της κατηγορίας «λοιπές χρήσεις» αναστέλλεται για πέντε μήνες από τον Νοέμβριο έως και τον Μάρτιο του 2022 η πληρωμή της ρυθμιζόμενης χρέωσης ΥΚΩ.

Το συνολικό ποσό ανέρχεται στα 63 εκ. ευρώ και θα πληρωθούν από τις προαναφερόμενες επιχειρήσεις όταν αποκλιμακωθούν οι τιμές ενέργειας.΄

Τέλος, ο κ. Σκρέκας έκανε λόγο για ένταση της ενεργειακής κρίσης καθώς και της ανησυχίας για την πορεία των τιμών και σημείωσε ότι η Ελλάδα είναι ανάμεσα στις δύο χώρες της ΕΕ που ανέλαβαν πρώτες πρωτοβουλίες για την ανακούφιση των καταναλωτών.

Ακολουθεί βίντεο:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ