Μέγκαν Μαρκλ: Η επιστολή στον πατέρα της και η παραβίαση προσωπικών δεδομένων


Η Μέγκαν Μαρκλ είπε σε έναν πρώην υψηλόβαθμο βοηθό ότι η χειρόγραφη επιστολή της προς τον πατέρα της θα μπορούσε να διαρρεύσει στον Τύπο και επομένως υπήρξε «σχολαστική» με την επιλογή των λέξεων που έκανε, αναφέρθηκε σήμερα ενώπιον του Εφετείου του Λονδίνου.

Η αποκάλυψη έγινε ενώπιον του δικαστηρίου, καθώς η εφημερίδα Mail on Sunday προσπαθεί να ανατρέψει την απόφαση ότι παραβίασε την ιδιωτικότητά της Μέγκαν και τα πνευματικά δικαιώματά της δημοσιεύοντας αποσπάσματα της επιστολής που έγραψε προς τον Τόμας Μαρκλ, τον Αύγουστο του 2018, τρεις μήνες μετά τον γάμο της με τον πρίγκιπα Χάρι, τον εγγονό της βασίλισσας Ελισάβετ.

Νωρίτερα φέτος, δικαστής δικαίωσε τη Μέγκαν, χωρίς να διεξαχθεί δίκη και αποφάνθηκε ότι η εφημερίδα θα έπρεπε να δημοσιεύσει μια απολογία στο πρωτοσέλιδό της και να καταβάλει τα δικαστικά έξοδά της. Εφεσιβάλλοντας την απόφαση αυτή και κατά τη διάρκεια τριήμερων ακροαματικών διαδικασιών, οι δικηγόροι της Mail υποστήριξαν πως η Μέγκαν, η δούκισσα του Σάσεξ, γνώριζε πάντα πως η επιστολή θα μπορούσε να διαρρεύσει και επισήμαναν πως τα στοιχεία από τον πρώην υπεύθυνο επικοινωνίας της Τζέισον Νάουφ αποτελούν απόδειξη για τον ισχυρισμό αυτό.

Σε μια κατάθεση, ο Νάουφ είπε ότι η δούκισσα είχε αναφέρει πως αναγνώριζε το ενδεχόμενο ότι ο πατέρας της ενδεχομένως θα δημοσιοποιούσε την επιστολή και είχε «παιδευτεί με κάθε λεπτομέρεια που θα μπορούσε να χειραγωγηθεί». «Μου ζήτησε να ελέγξω το κείμενο της επιστολής, λέγοντας “προφανώς όλα όσα υπάρχουν στο προσχέδιο τα έγραψα κατανοώντας ότι θα μπορούσαν να διαρρεύσουν, επομένως υπήρξα σχολαστική στην επιλογή των λέξεών μου, όμως σε παρακαλώ ενημέρωσέ με εάν κάτι ξεχωρίζει σε εσένα ως μειονέκτημα”», σημειώνεται στη δήλωσή του.

Σύμφωνα με τον Άντριου Κάλντεκοτ, δικηγόρο της εκδοτικής εταιρείας της Mail on Sunday, αυτή η μαρτυρία αντίκειται «στο πλαίσιο που παρουσιάστηκε ενώπιον του δικαστή», σύμφωνα με το οποίο επρόκειτο για μια «επιστολή απόλυτα ιδιωτική, που είχε συνταχθεί αποκλειστικά για τα μάτια του Μαρκλ».

Ο δικηγόρος της Mail επικαλέστηκε, επίσης, γραπτά μηνύματα, που εστάλησαν από την Μέγκαν στον Νάουφ, στα οποία αναφερόταν πως αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τη λέξη «μπαμπάκα» για να ξεκινήσει την επιστολή, διότι «εάν στη δυσάρεστη περίπτωση διέρρεε, θα άγγιζε ευαίσθητες χορδές».

«Εάν το διαρρεύσει, ας το’ χει στη συνείδησή του, όμως τουλάχιστον ο κόσμος θα γνωρίζει την αλήθεια», τονίζεται στο μήνυμά της, σύμφωνα με τον δικηγόρο.

«Παράλογο»

Σε δήλωσή της προς το δικαστήριο, η 40χρονη Μέγκαν αναφέρει πως είναι «παράλογο» να υπονοεί κανείς ότι απλά επειδή εκείνη σκέφτηκε ότι ήταν πιθανό ο πατέρας της να διαρρεύσει την επιστολή, θα πίστευε κιόλας πως αυτό θα γινόταν. «Δεν πίστευα ότι ο πατέρας μας θα πωλούσε ή θα διέρρεε την επιστολή, καταρχάς διότι δεν θα αποτελούσε για εκείνον μια καλή εικόνα», σημείωσε. Περιέγραψε, επιπλέον, πως αποφάσισε να γράψει την επιστολή μονάχα αφότου συζήτησε το ενδεχόμενο αυτό με δύο ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας, τους οποίους κατονόμασε απλά ως Α και Β.

Η Μέγκαν έγραψε την πεντασέλιδη επιστολή προς τον πατέρα της μετά τη ρήξη στη σχέση τους το διάστημα πριν από τον γάμο της, τον οποίο ο Τομ Μαρκλ έχασε λόγω προβλήματος υγείας κι αφότου παραδέχθηκε πως είχε ποζάρει σε παπαράτσι. Εάν η Mail κερδίσει την έφεση, η ακροαματική διαδικασία για την οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί αύριο, η υπόθεση θα οδηγηθεί σε δίκη, κατά τη διάρκεια της οποίας η Μέγκαν και ο πατέρας της είναι πιθανόν να καταθέσουν στοιχεία.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ