Θαλασσινό νερό: Tονώνει τη διάθεσή σας και βελτιώνει την υγεία σας [vid]


H λίστα με τα οφέλη του θαλασσινού νερού για την υγεία είναι σχεδόν ατελείωτη. Είναι καλό για τη διάθεσή σας και θα τονώσει την υγεία σας. Το μόνο που δεν κάνει το θαλασσινό νερό είναι να ενυδατώνει το σώμα μας. Αλλά αυτό δεν είναι καν μειονέκτημα σε σύγκριση με τα τεράστια οφέλη του. Με άλλα λόγια, το θαλασσινό νερό είναι ένα βάλσαμο που τονώνει το σώμα μας και προάγει το αίσθημα ευεξίας. Εάν, μάλιστα, ζείτε δίπλα στην παραλία ή περνάτε πολύ χρόνο σε παραθαλάσσιες περιοχές, οι έρευνες λένε ότι έχετε περίσσότερες πιθανότητες να μην εμφανίσετε κάποια ψυχική νόσο.

Ας δούμε όμως για αρχή, τι περιέχει το θαλασσινό νερό; Κατά μέσο όρο, το θαλασσινό νερό έχει 3,5 τοις εκατό αλάτι (χλωριούχο νάτριο). Με άλλα λόγια, για ένα λίτρο νερό, παίρνετε 35 γραμμάρια αλάτων. Και μετά μικρά μέρη μαγνησίου και ασβεστίου.  Αν και δεν έχει ακόμη αποδειχθεί επιστημονικά, η θαλασσοθεραπεία χρησιμοποιεί θαλασσινό νερό και προϊόντα με βάση τη θάλασσα που παρασκευάζονται από φύκια, θαλάσσιο αλάτι, λάσπη, και νερό του ωκεανού για την εξάλειψη των δερματικών προβλημάτων.

Αλλά το αλμυρό νερό έχει πολλά άλλα εκπληκτικά οφέλη:

  • Το θαλασσινό νερό καθαρίζει το δέρμα σας

Τα μεταλλικά άλατα συνεργάζονται με τον ήλιο για να αναγεννήσουν το δέρμα σας. Λέγεται πως ο λύκος, η ακμή και η ψωρίαση είναι ασθένειες που μπορούν να βελτιωθούν με το θαλασσινό νερό.

  • Το θαλασσινό νερό ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα

Ο αριθμός των ερυθρών αιμοσφαιρίων αυξάνεται από πέντε έως 20 τοις εκατό μετά από ένα μπάνιο στη θάλασσα. Ο αριθμός των λευκών αιμοσφαιρίων αυξάνεται ακόμη περισσότερο. Το θαλασσινό νερό είναι φανταστικό φάρμακο για άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, αναιμία και υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

  • Το θαλασσινό νερό επιβραδύνει την ανάπτυξη των ρευματισμών

Το νερό των ωκεανών σε συνδυασμό με την άσκηση είναι ένα εξαιρετικό φάρμακο για τον πόνο των οστών και των μυών, την αρθρίτιδα και τα μετεγχειρητικά προβλήματα.

  • Το θαλασσινό νερό μειώνει το άγχος

Επειδή περιέχει μαγνήσιο, το θαλασσινό νερό θα σας ηρεμήσει. Επίσης, βελτιώνει τον ύπνο που σχετίζεται άμεσα με το άγχος και την αγχώδη σημερινή ζωή.

  • Το θαλασσινό νερό βελτιώνει την αναπνοή

Όσοι πάσχουν από άσθμα, έντονο βήχα, φλέγματα και άλλα αναπνευστικά θα οφεληθούν πολύ από μία βόλτα στην παραλία ή ακόμη καλύτερα ένα μπάνιο στη θάλασσα. Αυτό διότι το αλμυρό νερό βοηθά στην αποβολή των τοξινών και άλλων στοιχείων που επιτίθενται στους πνεύμονες.

Ακολουθεί βίντεο:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ