Επίδομα θέρμανσης: Αντίστροφη μέτρηση για να ανοίξει η πλατφόρμα υποβολής των αιτήσεων


Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τη χορήγηση του νέου επιδόματος θέρμανσης ύψους 168 εκατ. ευρώ σε πάνω από 1 εκατ. νοικοκυριά. 

Η κοινή υπουργική απόφαση που καθορίζει τα νέα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια καθώς και τις λεπτομέρειες για την καταβολή του αυξημένου έως και 68% επιδόματος θέρμανσης αναμένεται να εκδοθεί αύριο, όπως δήλωσε χθες ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας (Σκάι 100,3), ενώ τη Δευτέρα το βράδυ ή το αργότερο την Τρίτη θα ανοίξει η πλατφόρμα myΘέρμανση για να ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Οικονομικών, τα νοικοκυριά θα πρέπει να υποβάλουν τις αιτήσεις τους έως τις 30 Νοεμβρίου, ενώ στις 10 Δεκεμβρίου θα πληρωθούν οι δικαιούχοι οι οποίοι είχαν λάβει και πέρυσι το επίδομα θέρμανσης. Τα συγκεκριμένα νοικοκυριά θα εισπράξουν ως προκαταβολή το ποσό που τους καταβλήθηκε για τη χειμερινή σεζόν 2020-2021. Στις 30 Δεκεμβρίου θα λάβουν το υπόλοιπο ποσό του επιδόματος που δικαιούνται μετά και την υποβολή των τιμολογίων και παράλληλα θα πληρωθούν οι νέοι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης.

Και φέτος για να λάβει κάποιος το σύνολο του επιδόματος, θα πρέπει να έχει κάνει αγορά καυσίμου τουλάχιστον διπλάσιας αξίας. Όσοι θα έχουν καλύψει το σύνολο των αναγκαίων τιμολογίων, θα λάβουν το σύνολο του επιδόματος που δικαιούνται μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου. Οι υπόλοιποι θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν συμπληρωματικά τιμολόγια ως τον Απρίλιο που λήγει η χειμερινή σεζόν για να εισπράξουν υπόλοιπο ποσό του επιδόματος που δικαιούνται.

Το φετινό επίδομα θέρμανσης κυμαίνεται από 100 έως 750 ευρώ και τα ποσά είναι αυξημένα κατά 36% για τα νοικοκυριά χωρίς παιδιά,49% για τις οικογένειες με ένα παιδί,59% για όσους έχουν δύο παιδιά και 68% για τις οικογένειες με 3 παιδιά. Για παράδειγμα οικογένεια με δύο παιδιά που κατοικεί στην Πεντέλη είχε λάβει πέρυσι επίδομα θέρμανσης 188 ευρώ.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ