Κορονοϊός: Η στρατηγική της κυβέρνησης για τη διαχείριση της πανδημίας – Οι 4 βασικές θέσεις


Κορονοϊός: Η κυβέρνηση -όπως υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός στη Βουλή- επιμένει σε τέσσερις βασικές θέσεις

Η χώρα μας -όπως και οι περισσότερες χώρες της Ευρώπης- βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα νέο κύμα της πανδημίας που πλήττει κυρίως τους μη εμβολιασμένους. Σε αντίθεση με την περσινή χρονιά, έχουμε φέτος στη φαρέτρα μας για την αντιμετώπιση του προβλήματος το εμβόλιο, που αποδεδειγμένα είναι ασφαλές και αποτελεσματικό. Αυτό, άλλωστε, προκύπτει τόσο από έρευνες όσο και από τα καθημερινά στοιχεία των νοσοκομείων μας σύμφωνα με τα οποία 9 στους 10 νοσηλευόμενους σε Μ.Ε.Θ. είναι μη εμβολιασμένοι.

Η χρήση του προνομίου αυτού που μας χάρισε η επιστήμη επιτρέπει στην οικονομία να παράγει, στην κοινωνία να λειτουργεί, στην πλειονότητα των Ελλήνων που έχουν εμβολιαστεί να ζουν πιο ελεύθερα.

Για όλα αυτά, η Κυβέρνηση -όπως υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός στη Βουλή- επιμένει σε τέσσερις βασικές θέσεις:

  • Πρώτον, δεν θα ξαναϋπάρξει άλλο lockdown στη χώρα.
  • Δεύτερον, όσοι έχουν ήδη θωρακιστεί κάνοντας την επιλογή του εμβολίου δεν θα υποστούν ξανά σημαντικούς περιορισμούς. Ενώ οι ανεμβολίαστοι πρέπει να προστατεύονται με ελέγχους παντού, αλλά κυρίως με πολλά τεστ.
  • Τρίτη, διαρκής ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ιδίως στις περιφέρειες οι οποίες πιέζονται. Έχει ήδη υπάρξει πρόσκληση συνεργασίας σε ιδιώτες γιατρούς και προκειμένου να καλυφθούν έκτακτες ανάγκες και εφόσον χρειαστεί θα γίνει επίταξη προσωπικού.
  • Τέταρτον, συνεχής προσπάθειας ενίσχυσης των εμβολιασμών. Είναι, άλλωστε, αυτονόητο ότι η περιπέτεια αυτή θα λήξει μόνο με την δραστική αύξηση της εμβολιαστικής του πληθυσμού. Στην προσπάθεια αυτή είναι θετικό το γεγονός ότι μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων για τους ανεμβολίαστους υπάρχει τριπλασιασμός των ραντεβού για την πρώτη δόση και πολύ μεγάλη αύξηση των ραντεβού για την τρίτη δόση.

Μεγάλη σημασία αποδίδεται και στην τρίτη δόση. Για αυτό, η πλατφόρμα για τον προγραμματισμό ραντεβού της τρίτης δόσης θα ανοίγει στους 5,5 μήνες, μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου, αλλά το εμβόλιο δεν θα γίνεται νωρίτερα του εξαμήνου. Σημειώνεται ακόμη ότι όσοι έχουν εμβολιαστεί με το εμβόλιο της Johnson & Johnson μπορούν να κάνουν τη δεύτερη δόση με τα εμβόλια Pfizer ή AstraZeneca ή Moderna και δύο μήνες από την ημερομηνία εμβολιασμού τους.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ