Κορωνοϊός ανεμβολίαστοι μέτρα: Σε έξαρση η πανδημία, στη μάχη οι ιδιωτικές κλινικές

Κορωνοϊός ανεμβολίαστοι μέτρα: Σε έξαρση βρίσκεται ο κορωνοϊός, καθώς  για μια ακόμη ημέρα χθες οι δείκτες της πανδημίας κινήθηκαν σε υψηλά επίπεδα, με το ενδεχόμενο επιβολής νέων μέτρων να παραμένει ανοιχτό. Αναμένοντας τα αποτελέσματα των τελευταίων μέτρων που θεσπίστηκαν προσφάτως, με στόχο τους ανεμβολίαστους πολίτες, η κυβέρνηση εξετάζει μια σειρά νέων μέτρων που κινούνται στους εξής άξονες: Την ενίσχυση του συστήματος υγείας, την επιβολή μέτρων που θα αφορούν τους ανεμβολίαστους  και τρίτον τους αυστηρούς ελέγχους για την τήρηση των μέτρων. Έτσι, αναλόγως την εξέλιξη της πανδημίας το αμέσως προσεχές διάστημα θα χρησιμοποιηθούν μέτρα που βρίσκονται τώρα υπό συζήτηση, προκειμένου να αναχαιτιστεί ο κορωνοϊός, με τις επόμενες εβδομάδες να έχουν χαρακτηριστεί κρίσιμες και την κυβέρνηση να βρίσκεται σε εγρήγορση.

Στη μάχη οι ιδιωτικές κλινικές

Στο πλαίσιο αυτό, ρίχνονται άμεσα στη μάχη κατά του κορωνοϊού οι ιδιωτικές κλινικές, οι οποίες θα παραχωρούν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας τις ελεύθερες κλίνες ΜΕΘ. Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, το βράδυ της Τετάρτης είχε τηλεδιάσκεψη με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Κλινικών, προκειμένου να επικαιροποιήσουν το πλαίσιο συνεργασίας δημοσίου και ιδιωτικού τομέα. Η συνεργασία του δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα αφορά στην παροχή του συνόλου των ελεύθερων κλινών ΜΕΘ από τις ιδιωτικές κλινικές στη διαχείριση του ΕΚΑΒ, στην παροχή αυτοτελών δομών για ασθενείς Covid, καθώς και στην παροχή κλινών για Covid αλλά και λοιπά περιστατικά.

Ήδη έχουν διατεθεί εκατοντάδες κλίνες στη Βόρεια Ελλάδα

Συγκεκριμένα, εκτός από τις κλίνες ΜΕΘ που διατίθενται σε περιστατικά του ΕΣΥ, ήδη στη Θεσσαλονίκη έχουν διατεθεί πάνω από 200 κλίνες για περιστατικά Covid και πάνω από 100 κλίνες για λοιπά περιστατικά. Στη Θεσσαλία έχουν διατεθεί άνω των 200 κλινών για περιστατικά Covid και άνω των 150 για λοιπά περιστατικά. Συν τοις άλλοις, θυμίζουμε ότι στο τραπέζι βρίσκεται και το ενδεχόμενο επιστράτευσης γιατρών, αναλόγως και το πώς θα εξελιχθεί το εθελοντικό ενδιαφέρον.

Τι εξετάζεται για τα σούπερ μάρκετ

Για τα σούπερ μάρκετ όπως τις προηγούμενες ημέρες έχει εξηγήσει και ο αναπληρωτής υπ. Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης το μέτρο που συζητείται είναι να αλλάξει η πυκνότητα των ατόμων που βρίσκονται ταυτόχρονα στο χώρο. Με άλλα λόγια να βρίσκονται λιγότερα άτομα ταυτόχρονα μέσα στο κατάστημα. «Υπάρχουν αρνητές που δεν κάνουν καν το rapid test, αλλά δεν μπορούμε να τους περιορίσουμε, πρέπει να μπαίνουν ελεύθερα στα σούπερ μάρκετ. Αυτό που είπα και ισχύει είναι ότι επειδή έχουμε ένα όριο εισόδου στα καταστήματα, θα μπορούσαμε να επανεξετάσουμε την πυκνότητα των ατόμων που εισέρχονται στα καταστήματα. Αυτό μπορούμε να το επανεξετάσουμε» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης πριν από λίγες ημέρες.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here