Μεσολόγγι: Έτσι αποκαλύφθηκε η απάτη που κόστισε 750.000 ευρώ σε επιχειρηματία


Συγκλονισμένο παραμένει το Μεσολόγγι από την απάτη σε βάρος επιχειρηματία με λεία 750.000 ευρώ

Σοκ στην οικογένεια κορυφαίου θεσμικού παράγοντα του Μεσολογγίου έχει προκαλέσει η απάτη μετά την οποία «έκαναν φτερά» 750.000 ευρώ από λογαριασμό επιχειρηματία της πόλης.

Η επιχειρηματίας και σύζυγος του συγκεκριμένου προσώπου είδε να φεύγουν από το λογαριασμό της περίπου 750.000 ευρώ μετά από μόλις δύο εντολές μεταφοράς χρημάτων. Οι επιτήδειοι άρπαξαν το τεράστιο ποσό από λογαριασμό που διατηρούσε σε τράπεζα του εξωτερικού.

Αρχικά υπέκλεψαν στοιχεία του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και δημιούργησαν αντίγραφο της διεύθυνσης e-mail της. Στη συνέχεια έστειλαν δύο εντολές για μεταφορά των χρημάτων (450.000 και 300.000 ευρώ) σε έτερο λογαριασμό.

Οι πρώτες υποψίες για την υπόθεση της εξαπάτησης ήρθαν στον εξουσιοδοτημένο άνδρα στην τρίτη εντολή που δόθηκε για μεταφορά χρημάτων, ύψους 360.000 ευρώ. Από την τράπεζα έγινε αντιληπτό ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και επικοινώνησε με την επιχειρηματία η οποία τόνισε πως δεν είχε δώσει καμία εντολή για μεταφορά ποσού. Άμεσα ενημερώθηκαν οι αστυνομικές αρχές, με την ίδια να έχει χάσει ένα τεράστιο ποσό από τις τραπεζικές καταθέσεις της.

Σχηματίστηκε η σχετική δικογραφία από την αστυνομία μετά την καταγγελία και την υπόθεση χειρίζεται η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Με πληροφορίες από pelop.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ